Veidojot 100 latvisko recepšu krājumu par godu Latvijas simtgadei, šoreiz piedāvājam ieskatīties tajā, kā top putraimdesas jeb asinsdesas Vidzemē, Rūjienas pusē. Prieks, ka šādu latviskās virtuves vērtību pazīst ne tikai pie mums, bet eksportē arī uz ārzemēm, lai Latviju izgaršot varētu arī ārpus mūsu robežām.

Zemnieku saimniecībā "Arumi" tiek gatavoti "Vēderprieki" - īpašā saimnieces Inetas Boles putraimdesa, kuras pagatavošanu soli pa solim varat redzēt arī video. "Arumu" saimniece dalās savas firmas receptes noslēpumos, atklājot, kādas garšvielas tiek pievienotas putraimdesām - pat muskatrieksts. Taču interesantākā video daļa ir tā, kurā asinsdesu meistare stāsta par to, kā nonāca līdz putraimdesas gatavošanai un tirgošanai citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!