Foto: Shutterstock

Svētku nekad nevar būt par daudz! Izrādās, ka tieši šodien - 13. novembrī tiek svinēta Starptautiskā ēdiena fotogrāfiju diena, tādēļ piedāvājam sagatavot garšas kārpiņas pusdienu baudīšanai, ieskatoties Instagram profilos, kuros gardēži no visām pasaules malām dalās sulīgām, kraukšķīgām, garšīgām un visādi citādi apetīti rosinošām fotogrāfijām.

Neslēp sveci zem pūra un dalies arī ar saviem Instagram atradumiem!

A photo posted by Julie Lee (@julieskitchen) on


Džūlija sāka radīt kolāžas, lai palepotos ar sezonālo preču guvumu apkaimes zemnieku tirdziņos. Aizraušanās pārauga nopietā interesē par ēdiena fotografēšanu.

A photo posted by idafrosk (@idafrosk) on


Norveģijā dzīvojošajai Idai patīk spēlēties ar ēdienu un baudīt to.


Šis profils ir kā ceļvedis, ar kura palīdzību iespējams izsekot Bruklinas un Ņujorkas ēdināšanas industrijas aktualitātēm.

A photo posted by Tiffany Mitchell (@tifforelie) on


Tifānija sevi dēvē par ēdienu stilisti, ilustratori, gatavotāju, blogeri, fotogrāfi un māksliieci. Viņas radošajām izpausmēm vari sekot blogā Offbeat and Inspired.

A photo posted by Izy Hossack (@topwithcinnamon) on


Londonā dzīvojošā Izija tikai 17 gadu vecumā jau ir izveidojusi ēdienmīļu aprindās iecienītu blogu Top with Cinnamon.


Lindsija Hanta ir ēdienu sadaļas redaktore populārajā izdevumā Real Simple Magazine.


Šefpavāres Eiprilas Blūmfeldas Instagram profils ir raiba kolāža, kas atspoguļo viņas ikdienu Ņujorkas restorānos.


Šis Instagram profils ļauj ielūkoties kāda ļoti populāra Ņujorkas restorāna aizkulisēs.

A photo posted by @tartinebaker on


Katru dienu šinī Sanfrancisko beķerejā tiek izcepti 300 maizes klaipi, kuri tiek "izķerti" pāris stundu laikā. Bet viņu Instagram profilā maize ir atrodama jebkurā diennakts laikā.

A photo posted by Gavin Kaysen (@gavinkaysen) on


Šis talantīgais šefpavārs savā profilā dalās ar detalizētiem un moderniem ēdieniem, kurus viņš ikdienā gatavo Café Boulud.

A photo posted by @andrewoknowlton on


Endrjū Noltons ir restorānu sadaļas redaktors ēdienu žurnāla Bon Appétit.

A photo posted by Food52 (@food52) on


Interneta vietne Food52 iedrošina gatavot ēdienu labāk, gudrāk un jautrāk. Šeit var iedvesmoties no sezonai aktuālām receptēm, uzzināt noderīgu informāciju par dažādiem produktiem un saņemt padomus lasītāu forumā. Šinī profilā Food52 sekotāji dalās ar savām labākajām receptēm un interesantākajiem atklājumiem.

A photo posted by joythebaker (@joythebaker) on


Losandželosā dzīvojošais Džojs ēdiena gatavošanu ir apguvis pašmācības ceļā. Sekojot viņam, tu sajutīsi nepārvaramo velmi atkārtot Džoja apeletīgos kulināros meistardarbus.

A photo posted by Jamie Oliver (@jamieoliver) on


Džeimija Olivera vārds neprasa komentārus. Bet, ja nu kāds to vēl nezina - tas ir pasaulslavens britu šefpavārs, kura profils liecina par to, ka viņš varētu būt viens no laimīgākajiem un ar dzīvi apmierinātākajiem cilvekiem pasaulē.

A photo posted by Joann Pai (@sliceofpai) on


Džoanna Paja no Vankūveras ir ēdiena fotogrāfe, kura izmanto Instagram, lai iemūžinātu apmeklētās vietas un baudītos ēdienus.


Markuss Nilsons ir talantīgs ēdiena fotogrāfs, kurš rada fotogrāfijas un vāka attēlus žurnāliem Martha Stewart un Bon Appétit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!