Foto: Shutterstock
Tuvojas aprīļa beigas, daudziem jāpaspēj nobeigt īpašie mēneša darbi un apkopojumi, un aprēķini, bet grāmatvežiem šis ir pavisam saspringts laiks - pēc dažām dienām jānoslēdz visi rēķini arī ar pagājušo gadu. Gribam visus darba rūķus uzmundrināt ar kaut ko spēcinošu, kas dod enerģiju, možumu, atjauno prāta spējas un optimismu visu pabeigt laikā.

Lai pasaule iemirdzētos gaišāk, izdzer krūzi kafijas vai enerģizējošo šokolādes dzērienu. Možumam noderēs vitaminizētie smūtiji, bet mazie grēcīgie kārumiņi liks justies joprojām mīlētām un lutinātām. Palutiniet savus grāmatvežus ar īpaši uzmundrinošiem kārumiem, piemēram, kādu no šiem!

Gardais šokolādes dzēriens

Foto: Shutterstock
Lai sagatavotu gardo šokolādes dzērienu, vispirms jāsagatavo šokolādes dzēriena maisījums. To noglabā cieši noslēdzamā traukā, un, kad vien vēlies šokolādes dzērieni, uzkarsē krūzīti piena un iemaisi 2 ēdamkarotes šokolādes maisījumu.

Lasīt vairāk

Kafijas liķiera 'Šarlote' aukstā kafija

Kafijas stimulējošā un uzmundrinošā iedarbība jau sen vairs nav noslēpums. Pasniegts ar veldzējošu ledu, aromātisko "Šarlotes" liķieri un karameļu maigo pieskārienu, tas būs lieliski spirdzinošs kokteilis.

Lasīt vairāk

Franču šokolādes kūka bez miltiem

Foto: Publicitātes foto
Šī kūka atklāj franču dāmu figūras noslēpumus. Tās pagatavošanā netiek izmantoti milti, kas ir slaiduma atslēga. Kūkai tiek pievienota tumšā šokolāde, kas ir ļoti bagātīga un sātīga savā garšas pilnībā un pietiek ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu un apmierinātu kāri pēc saldumiem.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un melnās tējas kokteilis

Foto: Shutterstock
Smiltsērkšķi ir īsts vitamīnu "spridzeklītis" un imūnsistēmas stiprinātājs. Šīs saules dzeltenās ogas, kuras pēdējos gados kļūst aizvien populārākas, var izmantot neparastas garšas tējas pagatavošanai.

Lasīt vairāk

Ābolu smūtijs ar ingveru

Foto: mosfood
Atsvaidzinošs, vienkārši un ātri pagatavojams brokastu kokteilis, kas pozitīvi uzlādēs dienai.

Lasīt vairāk

Zebras kūka ar avenēm

Cepot zebras kūku, ir atsevišķi jāsamaisa gaišā aveņu mīkla un atsevišķi šokolādes mīkla. Pirms mīklas pamīšus lej kūkas formā pārliecinies, ka krāsns ir sakarsusi, plauktiņš cepšanai novietots cepeškrāsns vidū. Mīklas būs jālej ļoti veikli, bez pauzēm. Noliec abas mīklas cieši blakus kūkas formai un izvēlies divus vienādus kausiņus mīklas liešanai (apmēram 150 ml).

Lasīt vairāk

Šokolādes kūka ar bumbieriem

Foto: Shutterstock
Krēmīga, bagāta, grēcīgi salda šokolādes kūka, kuras pagatavošanai izmanto šokolādes lazdu krēmu, piemēram, Nutella vai kādu citu līdzīgu. Bumbieri līdzsvaro šokolādes saldumu, turklāt tie izskatās ļoti apetelīgi un atraktīvi. Piemērotākie būs apaļās formas bumbieri.

Lasīt vairāk

Mango - avokado smūtijs

Foto: Shutterstock
Veselīgs, gards un zibenīgi ātri pagatavojams mango-avokado kokteilis, kurš ir tik sātīgs, ka noteikti var aizstāt brokastu siermaizes vai omleti. Ja vēlies, vari tam pievienot arī jogurtu vai pienu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!