Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē konkursā Vana Tallinn Grand Prix noskaidrots Baltijas labākais vīnzinis, titulu šogad izcīnījis vīnzinis no Latvijas Raimonds Tomsons. Otro vietu ieņēma mūsu pašu Kaspars Reitups, sev aiz muguras, trešajā vietā atstājot igauni Kristjanu Markī.

Raimonds Tomsons ir vadošais vīnzinis restorānā "Vincents", arī Kaspars Reitups ir vīnzinis "Vincentā". Latviju konkursā pārstāvēja arī 2013. gada konkursa uzvarētājs Ronalds Pētersons un "Vīna studijas" vadošā vīnzine Agnese Meiersone. "Konkursā bija tiešām sīva konkurence. Kā dalībnieks, es, protams, vēlējos uzvarēt, bet tā kā nebiju piedalījies konkursos piecus vai sešus gadus, tad biju nedaudz nobažījies par to, kā tikšu galā ar uztraukumu. Labāku atgriešanos es nevarētu vēēties," atzīst Baltijā labākā vīnziņa titula ieguvējs Raimonds Tomsons.

Konkursā tika pārbaudītas dalībnieku profesionālās iemaņas gan rakstiskajos pārbaudījumos, gan praktiskajos uzdevumos. No pirmās atlases kārtas četri labākie konkursanti nokļuva finālā, kur arī cīnījās par labākā titulu. Bet finālisti konkursa ietvaros dalījās ar ieteikumiem par labākajiem vīniem, tos dekantēja un pasniedza fināla vakariņu viesiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!