Foto: DELFI

Vakar, 10. decembrī apgāda "Zvaigzne ABC" mājīgajā prezentāciju zālē Lolita Šelvaha, LU pasniedzēja un daudzu pavārgrāmatu autore, kura līdz šim bija vairāk pazīstama kā izcila latviskās garšas izjūtas pazinēja, aicināja visus uz sava jaunākā recepšu krājuma "Fastfood. Gatavo pats!" atvēršanas svētkiem. Interesentiem bija iespēja pašiem iemēģināt roku ātro uzkodu pagatavošanā, apmeklējot aizraujošu bezmaksas fastfood meistarklasi.

Meistarklasē bija iespēja vērot, kā gatavojamas dažas no iecienītākajām ātrajām uzkodām un arī pašiem pagatavot kādu no mērcītēm un iemēģināt roku gatavošanā pieredzējušās meistares pavadībā.

Hamburgeri, hotdogi, wrapi, fish-and-chips, picas, enčiladas, dažādas mērces, saldējums, vafeles, smūtiji – tas ir ēdiens, kurš ļoti patīk un garšo bērniem un pusaudžiem. Ātro ēdienu tirgotavās nopērkamie našķi lielākoties satur ļoti daudz sāls un tauku, tāpēc vecāki cenšas ierobežot savus bērnus fastfood patēriņā, taču tas ne vienmēr izdodas. Lolita Šelvaha, pati būdama gan mamma, gan uztura speciāliste, turklāt ilgus gadus strādājot ar studentiem, ir sapratusi – aizliegumi nedarbojas, ir jāpiedāvā alternatīva!

Izrādās, mazliet pacenšoties, ikvienu no fastfood uzkodām viegli var pagatavot arī mājas apstākļos – tādējādi izmantotie produkti būs svaigi un veselīgi, sāls daudzums mērens un pats ēdiens daudz gardāks, nekā nopērkamais. Tā ir ne tikai viltīga iespēja piedāvāt veselīgāku ēdienu, bet arī jauks iemesls ģimenei kopā pagatavot garšīgu maltīti.

Lolitas Šelvahas jauniznākušajā grāmatā "Fastfood. Gatavo pats!" atrodamas ļoti daudzu populārāko uzkodu receptes, padomi ēdiena pareizai pagatavošanai un arī īsa izplatītāko fastfood ēdienu rašanās vēsture. Ja kāds saka, ka ātrās uzkodas ir neveselīgas – šī grāmata palīdzēs pierādīt, ka tā gluži nav! Lai izdodas un labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!