Foto: Publicitātes foto
Jau labu laiku Rīgā ir visdažādākās konditorejas, ātrās apkalpošanas restorāni, uzkodu ēstuves, kebabnīcas, nu šim pulkam pievienojusies "putrnīca". Kopš aizvadītās nedēļas nogales pilsētas gastronomisko karti papildinājusi jauna vieta - kafejnīca - restorāns "KASHA Gourmet", kur var baudīt ne vien visdažādākās putras, bet arī zupiņu, otros ēdienus un kārdinošus desertus. Speciāla ēdienkarte tiek solīta arī gados jaunākiem viesiem.

Putru izvēle ir plaša - griķu, rīsu, dažādu putraimu, kuskusa... No rītiem - īpaša brokastu ēdienkarte - auzu pārslu biezputra, omlete vai mannas biezputra.

"KASHA Gourmet" šefpavārs Deniss Ivankovs ir rīdzinieks, kurš ilgus gadus strādā Mančesterā un ir viens no "Manchester United" stadiona un komandas šefpavāriem. Vaicāts, kura ir gardākā putra, viņs teic: "Tā, kuru vārījusi mamma!".

Līdzās putrām piedāvājumā ir dažādi Eiropas virtuves ēdieni - pasta, sautējumi, terīnes (piemēram, trusis baltvīnā). Interesantās putru receptes izdomā tieši Deniss, kurš ir strādājis kopā ar pasaulslaveno šefpavāru Džeimiju Oliveru. Šobrīd putru ēdienkartē labākā izvēle būs griķi ar dārzeņiem un sarkanvīnā sautētu liellopa gaļu, četrgraudu pārslu putra ar sēnēm, kā arī marokiešu iecienītā pērļu kuskusa putra ar foreli, kā arī pērļu-kuskusa putra ar saldo mērci un cūkas krūtiņu. Plānots, ka ik mēnesi speciālais piedāvājums tiks mainīts.

Apmeklētājiem tiek piedāvāta pašu cepta maize un mērces, savukārt miltus restorāna vajadzībām maļ raupjāk, lai putras būtu veselīgākas.

Jaunās ēstuves saimnieki apgalvo, ka viņu izveidotā vieta vairāk ir kafejnīca, nevis restorāns. "Pie mums visam jābūt kā mājās," teic Deniss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!