Foto: DELFI

Sestdien, 16.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā uz vienu dienu tika atvērts Rīgas svētku restorāns, kurā vienlaicīgi darbojas 15 labākie Rīgas restorāni un kafejnīcas, gardēžiem piedāvājot ne vien dažādus šefpavāru sarūpētos gardumus, bet arī paraugdemonstrējumus, degustācijas, muzikālus priekšnesumus un citus pasākumus.

Visu pēcpusdienu lielākā Rīgas restorāna viesi varēja iesaistīties dažādās meistarklasēs, piemēram, vērot desu gatavošanas paraugdemonstrējumus, piedalīties maizes cepšanas meistarklasē, gatavot ūdens kliņģerus, veidot kafijas zīmējumus. Paralēli notika arī vīna degustācijas, kā arī creme brule dekorēšana un citas garšas baudas.

Rīgas svētku restorāns Spīķeros ikvienam ļāva iepazīt un nogaršot ne vien mūsdienu Latvijas garšas ēdienus, bet arī baudīt dažādas šefpavāru variācijas par pasaulē arvien lielāku popularitāti gūstošo Street Food jeb ielu ēdienu. Garšas meistari bija sarūpējuši gan latvisko tapu izlasi, gan pīlādžu un svaigsiera kūku, gan vairāku veidu burgerus, hotdogus, ogu un augļu kokteiļus, kā arī visdažādākos atspirdzinošos dzērienus. Jau vēstīts, ka par Rīgas svētku galveno ēdienu restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš bija izvēlējies franču plānās pankūkas - Crepes Suzette.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!