Foto: Michael Mintskovsky
Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta trešā - noslēdzošā kārta, 27.oktobrī norisinājās restorānā "Ostas skati". Pasākuma laikā bija iespējams vērot aizraujošu pavārmākslas meistarības izrādi labāko Latvijas restorānu šefpavāru izpildījumā un baudīt izsmalcinātus ēdienus, kuros bija jaušama viršu medus un "Lielvārdes" alus klātbūtne.

Jau ierodoties restorānā "Ostas skati", gaisā, kā jau svētkos pieklājas, virmoja rosība un bija jūtams satraukums. Vēlam oktobrim netipiski siltais vakars rosināja uz rudenīgām pārdomām. Šīs izjūtas vēl vairāk paspilgtināja ārā valdošais mijkrēslis, kas, pilnībā attaisnojot restorāna "Ostas skati" nosaukumu, ļāva priecāties par krāšņi izgaismoto ainavu aiz loga.

Saieta noslēdzošās kārtas ietvaros, mums priekšā tika stādīti vakara varoņi: ģimenes restorāna “Hercogs” šefpavārs Andris Rūmītis, “Folkkluba Ala Pagrabs” šefpavārs Krišjānis Putniņš, restorāna “Benjamiņš” šefpavāre Valda Medne, restorāna “Ambiente" šefpavārs Māris Pastars, restorāna “De Commerce Gastro Pub 1871″ šefpavārs Kārlis Visockis, restorāna “Astor” šefpavārs Artūrs Arnicāns, restorāna “Garāža” šefpavārs Sandis Bruža, restorāna “Etage” šefpavārs Mareks Voiteckis un šīvakara notikuma vietas saimnieks - restorāna “Ostas skati” šefpavārs Ingmārs Ladigs. Pavāru uzdevums nebija no vienkāršajiem - viņiem, radot receptes, vajadzēja atrast ideālo līdzsvaru starp viršu medu un "Lielvārdes" alu, bet vakara gaitā nācās secināt, ka viņi ar šo uzdevumu tika galā vairāk nekā teicami.

Tie kuri šogad nepaspēja piedalīties kādā no Daugmales Jāņa medus saieta kārtu prezentācijām, var nesatraukties, ka ir ko palaiduši garām, jo sākot no 20. oktobra līdz pat 2015.gada 15.martam visu trīs kārtu ēdienus būs iespējams nogaršot katra šefpavāra pārstāvētā restorāna ēdienkartē.

Fotoreportāža: Aizraujoša šefpavāru meistarības izrāde Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta trešās - noslēdzošās kārtas ietvaros.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!