Foto: Vida Press

Amerikāņu dizaineris Džons Čonko (Jon Chonko) radījis visai apetītlīgu mākslas darbu ar nosaukumu Jon Chonko's Scanwiches jeb Džona Čonko skanviči. Izsmalcināto sviestmaižu mīlētājs savas maizītes skenē tieši pirms ēšanas, pārgriezdams uz pusēm, un līdz šim šādi iemūžinājis teju 200 sendvičus, paspējis tos nopublicēt grāmatā, un pat izstādīt dažādās Ņujorkas mākslas galerijās, vēsta Vida Press.

Pats Čonko atklāj, ka aiz savdabīgās mākslas, kas liek kurkstēt ne vienam vien vēderam, slēpjas vēlme izglītot. Starp skenētajiem sendvičiem redzamas arī vienkāršas tējas sviestmaizes, vairāki burgeri un pat omāra rullīši. Iedvesma nākusi no Soho rajona Manhetenā, kurā var nobaudīt visdažādākās sviestmaizes itāļu gaumē, pagatavotas pēc košera, kā arī tādas, kas nopērkamas ķīniešu kvartālā.

Čonko skenēšanas procesu raksturo kā pavisam vienkāršu: "Es nopērku sendviču, pārgriežu uz pusēm un uzlieku uz skenera. Tas ir viss." Viens no viņa "trikiem", kā iegūt labāku attēlu – maltītes tiek skenētas tikai tumšā telpā, lai iegūtu melnu fonu. Sviestmaizi mākslinieks liek tieši uz stikla, kas ir visai ķēpīgs process, jo pa skeneri tiek izsmērēta majonēze, sinepes un jebkura cita mērce, kas vien ir maizītē.

Mākslinieks izvēlējies skenēt tieši sviestmaizes, jo tās kļuvušas par daļu no viņa ikdienas. Fotoprojekta rezonanse? Džons saņem ziņas savos sociālo tīklu profilos no sekotājiem, kuri dalās ar savām mīļākajām sviestmaizēm. Pašam Čonko gan mīļākās ir klasiskās sviestmaizes, piemēram, zemesriekstu sviesta un ievārījuma maizītes.

Par to, cik apetīti rosinošas ir skenētās maizītes, spriediet paši. Pirms aplūkošanas gan iesakām iekosties kādā pusdienu tomātmaizē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!