Foto: Publicitātes foto
Ko uzdāvināt cilvēkam, kurš virtuvē jūtas kā zivs ūdenī, bet kuram jau ir trīs dažādas putojamās slotiņas un bagātīga salātu bļodu kolekcija? Tasty.lv ir apkopojis interesantus, skaistus un savdabīgus, pat jautrus virtuves piederumus, kuri noteikti būs katra gardēža kolekcijas cienīga trofeja! Tagad tu zināsi, ko dāvināt ne vien baristam, topošajai konditorei vai franču kulinārijas lietpratējam, bet arī kādam, kuram biežāk vajadzētu atrasties virtuvē. Bet varbūt vienkārši iepriecini sevi?

Lohnesa ezera briesmone Nesija – zupas kauss

Foto: Publicitātes foto

Nesija kļuvusi par īstu hitu "Animi Causa" interneta veikalā – šis zilais zupas kauss ir tik pieprasīts, ka rinda iegādei ir pat četrus mēnešus gara. Un kāpēc lai nebūtu? Kur vēl ir redzēts kausiņš, kas pats stāv uz četrām kājām un vēro tevi no katla! Nesija nogādās ne vien ķirbju biezzupu, bet arī frikadeļu zupu un pat soļanku šķīvjos, iepriecinot ne tikai gatavotāju, bet arī ēdājus.

Atrasts: http://www.animicausa.com
Cena: $15.99. Bezmaksas piegāde uz Latviju.

Garšvielu pildspalva

Foto: Publicitātes foto

Šis būs lielisks papildinājums tiem, kuri sirdī ir baristas un kuriem ar kafiju patīk cienāt visus. Tā vietā, lai kanēli savam kapučīno uzbērtu no garšvielu trauciņa, kāpēc gan neuzrakstīt "Labrīt!" vai "Čau!" tieši uz baltajām piena putām? Vai uzzīmēt skaistu putnu vai ziedus? Ar "Cinnibird" pildspalvu varēsi noformēt rīsus uzzīmējot klāt karija lapiņas vai izrotāt šķīvi ar pūdercukuru.

Atrasts: http://cinnibird.com/store/
Cena: $34.90 (balta) un $39.90 (melna)

Fotoaparāta filmiņas, kurās iebērt sāli un piparus

Foto: Publicitātes foto

Droši vien retais mūsdienās atceras, ka ir tādi analogie fotoaparāti, kuros jāievieto fotofilmiņa, lai uzņemtu fotogrāfijas. Tagad, kad maltītes tiek atrādītas sociālā tīkla "Instagram" sekotājiem, varbūt esi pamanījis, ka kāds tavs draugs vai varbūt tu pats, ir īpaši aizrāvies ar ēdienu bildēm? Tad šo mazo hobiju papildinās sāls un piparu trauciņi, kuri izskatās tieši tāpat, kā fotofilmiņas, tikai krietni lielāka izmēra.

Atrasts: http://photojojo.com
Cena: $15

Vietējo garšu un ražotāju iepazīšana ar "BalticBox"

Foto: Publicitātes foto

Tepat pie mums Latvijā nesen parādījies unikāls projekts "BalticBox", kas piedāvā "abonēt" kastīti, kurā iekšā katru mēnesi tevi sagaida četri līdz seši Latvijā ražoti produkti – tā var būt pasta, mājas tomātu mērce, cepumi, ievārījums un daudz kas cits. Šī būs lieliska dāvana ne tikai tiem, kuri augstu novērtē mājražotāju produkciju, bet arī vēlas ēst veselīgi, lietojot produktus, kuri nesatur ķīmiskas vielas vai pārtikas pastiprinātājus. Koncepts pavisam vienkāršs – abonē savu "BalticBox" mēnesim, trim mēnešiem vai sešiem mēnešiem, un kaste ar produktiem tiks piegādāta tieši uz mājām.

Atrasts: http://balticbox.lv/
Cena: €18 (1 mēnesim), €51 (3 mēnešiem), €96 (6 mēnešiem)

Atgādinājums par veselīgu uzturu – "OnPlate"

Foto: Publicitātes foto

Lieta, kas noderēs tiem, kuri mēdz aizmirst, kā pareizi ēst – "OnPlate" ir uztura speciālistu izstrādāts šķīvis, uz kura ir uzzīmēti ne tikai vērtīgie produkti, bet arī šķīvis ir iedalīts tā, lai ēdājs zinātu, cik daudz no attiecīgās uzturvielu grupas vienas maltītes laikā drīkst apēst. Noderēs ne tikai tiem, kuri grib uzlabot veselību un samazināt svaru, bet arī tiem, kuri seko līdzi tam, ko lieto uzturā ik dienas.

Atrasts: http://onplate.lv/
Cena: €20.15

Ezis Kazimirs, kas rīvē sieru

Foto: Publicitātes foto

Ezis ir ne tikai izveicīgs, bet arī piemīlīgs. Tāpēc virtuvē šāds mazs, jauks instruments eža izskatā būs tikai noderīgs – tiem ēst gatavotājiem, kuri mīl pastu ar sieru, vai parmazānu pierīvēt klāt karstam čili vai picai. Vācu ražotājs "Koziol" piedāvā ērtu un izskatīga dizaina kvalitatīvu rīvi dažādās krāsu variācijās.

Atrasts: http://www.koziol-shop.de
Cena: €10.65

Dēlītis produktu griešanai steidzīgajiem

Foto: Publicitātes foto

Perfekta lieta tiem, kuriem patīk kapāt – nav svarīgi, ko – šampinjonus, papriku, sīpolus vai dilles. Viss tāpat nonāks pannā vai uz šķīvja. Tā vietā, lai ar nazi bīdītu sastāvdaļas zupai katlā, "Joseph Joseph" ir radījuši inovatīvu un askētisku palīgu virtuvē – dēlīti griešanai, kam ir rokturis un kas transformējas gluži kā lāpstiņa, atvieglojot gatavošanu.

Atrasts: http://www.josephjoseph.com
Cena: €19.99

Vīna cienītājiem - melomāniem

Foto: Publicitātes foto

Ēdienam klāt nepieciešams piemērots vīns. Tāpēc interjeru papildinās interesants vīna pudeļu turētājs, kas taisīts no vecām vinila platēm. Šis būs noderīgs komplekts tiem, kuriem ne tikai patīk labi paēst, piedzerot labu sarkanvīnu vai baltvīnu, bet arī pēc vakariņām paklausīties, piemēram, Ēriku Kleptonu. Šo unikālo "plauktiņu" taisītājs apgalvo, ka ražošanas procesā nav cietusi neviena "svarīga" plate.

Atrasts: https://www.etsy.com
Cena: €13.57

Garšvielu turētājs - kā nevienam citam

Foto: Publicitātes foto

Fantastisks interjera priekšmets, kas ir ne tikai praktisks, bet arī labi izskatās – magnētisks garšvielu turētājs, kas atgādina medus šūniņas. Noderēs tiem, kuriem patīk garšvielām bagāti ēdieni. Plus, visi garšvielu trauciņi būs vienuviet!

Atrasts: https://www.etsy.com
Cena: €113.18

Spageti tornis

Foto: Publicitātes foto

Atraktīvs uzglabāšanas trauks spageti makaroniem, kas ne tikai pilda savu primāro funkciju, bet arī palīdz dozēt nepieciešamo makaronu skaitu atkarībā no tā, cik cilvēkiem spageti tiek gatavoti. Dozēt palīdzēs trauka vāciņš, kura spicē sēž gailis.

Atrasts: http://www.animicausa.com
Cena: $22.99

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!