Foto: DELFI

"Tasty.lv" sadarbībā ar leģendāro sieru "Džiugas" un restorānu "Aqua Luna" aicina pieteikties bezmaksas ēdienu gatavošanas meistarklasei pie šefpavāra Ginta Aizupieša!

"Džiugas®" ir lielisks siers sarunu laikā! To garšojot, laiks paiet ātri, un sarunas raisās viena pēc otras, priecējot dvēseli. Pat mazs stingrā un cietā siera gabaliņš iepriecina aukslējas ar pikantu stiprumu, vieglu rūgtumu un patīkami sadrūp trauslos kalcija sāļu kristālos. Dažādās gatavības pakāpēs siers izceļas ar dažādām izsmalcinātām garšām.

Izmēģini gardo sieru un iedvesmojies savas receptes radīšanai! Iespējams, ka tieši Tev būs iespēja apmeklēt meistarklasi pie Ginta Aizupieša restorānā "Aqua Luna".

Meistarklases nodarbība notiks otrdien, 8. aprīlī plkst 9.00 restorānā "Aqua Luna" Andrejostas ielā 4, Rīgā. Pieteikšanās meistarklasei - līdz trešdienai, 2.aprīlim. Sūti pieteikumu uz e-pastu receptes@delfi.lv, norādot "Siera meistarklasei". Pieteikumā norādi savu vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju, kā arī sava ēdiena vai uzkodu recepti (ar foto), kurā tiek vai var tikt izmantots cietais siers "Džiugas".

Uz bezmaksas meistarklasi pie šefpavāra Ginta Aizupieša tiks uzaicināti 3 labāko (gardāko, interesantāko un citādi netradicionālāko) recepšu autori. Meistarklases laikā tiks gatavoti gardi ēdieni ar labāko sezonālo produktu izlasi un protams - siers, siers, siers!

Meistarklasē pagatavotās receptes portāla "Tasty.lv" lasītāji vēlāk varēs aplūkot publicētas portālā. Smalks apraksts un foto sniegs visas iespējas izmēģināt gardās receptes pašiem mājas apstākļos.

Par šefpavāru

Restorāna "Aqua Luna" šefpavāram Gintam Aizupietim ir liela starptautiska pieredze, viņš ir stažējies Dānijā, Francijā, Lietuvā un Igaunijā, ka arī "Michelin" zvaigžņu restorānā Anglijā, vairākus gadus strādājis Zviedrijā un ASV. 

Latvijā Gints ir strādājis viesnīcu tīkla "Reval Hotels" restorānos, tādēļ viņa kulināro filozofiju ir būtiski ietekmējušas skandināvu tradīcijas.

Par restorānu

Restorāns "Aqua Luna" ir klusa vieta mierīgām vēlām brokastīm, lieliska tikšanās vieta pie lietišķo pusdienu galda, apspriežot aktuālus globālus jautājumus, un ideāla vieta romantiskām vakariņām un svinībām draugu vai kolēģu lokā. Atklātās virtuves koncepcija ļauj apmeklētajiem vērot aizraujošo ēdiena gatavošanas procesu.

Šefpavāra Ginta Aizupieša radītie izsmalcinātie ēdieni, lieliskā vīnu karte, plašā kokteiļu izvēle, vieglie deserti un oriģinālās uzkodas kopā ar stilīgu un mājīgu interjeru un lielisku apkalpošanu padara "Aqua Luna" par ļoti īpašu restorānu.

Par sieru "Džiugas":

"Džiugas" ir īpašas garšas siers. Cietais fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā nezaudē kvalitāti un iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības. Lieliska garša un augsta kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir "Džiugas" sieram ekskluzivitāti.

Zinātniskos pētijumos noteikts, ka ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavināts siers "Džiugas" satur aptuveni 7 g/100 g dabiskās glutamīnskābes, kas ir viena no 20 aminoskābēm. Cilvēka organisms pats sintezē glutamīnskābi un izmanto to olbaltumvielu ražošanai, veicinot nervu impulsus. Tādēļ glutamīnskābe ir īpaši svarīga sportistiem un visiem, kas ir pakļauti lielai fiziskai slodzei.

Nogatavināts siers "Džiugas" satur aptuveni 2 g/100 g neaizvietojamo aminoskābi - valīnu, kas ir galvenā aminoskābe, ko organisms pats neražo, tādēļ ir būtiski to saņemt ar ēdienu. Valīns ir ieņem svarīgu lomu, jo piedalās nervu sistēmas darbībā, uztur emocionālo stabilitāti un stimulē prāta darbību. Valīns ir muskuļu enerģijas avots, īpaši stresa un lielas slodzes laikā. Kopā ar leucīnu tas veicina anaboliskās reakcijas muskuļos - piedalās olbaltumvielu sintēzē un uztur muskuļu masu. Aknās valīns piedalās glikozes sintēzē, īpaši tad, kad pietrūkst skābekļa. Tādēļ ilgi nogatavināts "Džiugas" ir lieliska izvēle aktīviem cilvēkiem, kas rūpējas par savu veselību.

Tāpat ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavināts siers satur aptuveni 0,4 g/100 g neaizvietojamo aminoskābi - triptofānu. Šī viela vēl tiek saukta par "laba noskaņojuma hormonu", jo stimulē serotonīna ražošanu, kas atslābina smadzenes. Triptofāns palīdz labāk un dziļāk gulēt, pamosties možam un enerģiskam. Kvalitatīvs miegs tāpat stimulē svarīgu augšanas hormona sekrēciju, kas uzlabo muskuļu tonusu un veicina tauku sadegšanu, organisms labāk atjaunojas pēc intensīva treniņa.

Zinātniski pierādīta siera augstvērtīgā daba un par tā izcelšanos vēstī pat sava leģenda, kas stāsta par milzi Džugu un viņa sievu.

Leģendārais siers DŽIUGAS®. Laiks pagaršot, laiks novērtēt.

Projekts sadarbībā ar: 



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!