Foto: Shutterstock
Svētdienas ir domātas atpūtai un lutināšanai, tāpēc iedvesmojies no šīm gardajām glazūrkūciņu receptēm un atzīmē Vasarsvētkus godam. Vēl labāk kapkeiki garšos svaigā gaisā, draudzīgā atmosfērā zem kādas ziedošas un smaržojošas ābeles zariem.

Pēc vēlēšanās, savstarpēji var variēt glazūrkūciņu recepšu piedāvājumā – ja iepatikusies glazūra no vienas receptes, bet kapkeika garša no citas, droši ņem un apvieno, veidojot savu ideālo kūku!

Bet, lai tavu pagatavoto kūciņu glazūra būtu izcila, izvēlies pūdercukuru, kas glazūru padara stingrāku. Svaigo sieru ņem tādu, kas ir pēc iespējas gaisīgāks konsistencē. Krēma konsistences svaigie sieri sakuļot saplok, tāpēc no tiem stingra glazūra nesanāks.

Izvēlies to ideju, kas iekārdināja visvairāk, un iepriecini sevi un citus!

Uzmundrinošie kafijas kēksiņi ar avokado krēma glazūru

Foto: DELFI

Neticami svaigs un atspirdzinošs avokado krēms, klāts pa virsu enerģiju raisošām kafijas kūciņām, būs tieši laikā, lai baudītu siltu svētdienu zem ziedošajiem ābeļu zariem. Un nevajag baidīties no tā, ka krēms gatavots no avokado – citronu sula tam piešķir brīnumainu garšu. Divi spēcīgie garšas komponenti apvienojas lieliskā tandēmā.

Lasīt vairāk

Šokolādes mafini ar aromātisku sviesta glazūru

Foto: DELFI

Neticami gardas kūciņas, kuras paspilgtina burvīga sviesta glazūra, kurai pievienota slepena sastāvdaļa smaržai – kanēlis. Perfekti lietainās dienās pie tējas, vai saulainās ārpus mājas – pavadot laiku kādā parkā vai citur pie dabas.

Lasīt vairāk

Citronu kapkeiki ar baltās šokolādes un svaigā siera glazūru

Citronu kapkeiki ir ideālā saldā uzkoda mājas ballītēm – tie būs lieliski ne tikai dzimšanas dienas svinībās, bet arī reizēs, kad jādodas ciemos, bet groziņā līdzi gribās paņemt ko vairāk, kā tikai čipšus un cepumus. Garantēju – no galda tie pazudīs pavisam ātri un ēdāji prasīs vēl!

Lasīt vairāk

Medus kapkeiki ar košu glazūru

Foto: DELFI

Maijs, šķiet, ir laiks, kad svētki ir ik uz soļa, tāpēc šī glazūrkūciņu recepte būs piemērota reizēm, kad ir vēlēšanās iepriecināt ne tikai sevi, bet arī citus. Kapkeiki sanāks neticami gardi, tāpēc uzmanies - būs grūti atteikties no papildporcijas!

Lasīt vairāk

Šokolādes un aveņu glazūrkūciņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja prāts nesas uz nelielu pagrēkošanu, tad šīs gardās šokolādes un aveņu glazūrkūciņas būs tieši laikā. Saldo šokolādes garšu patīkami atsvaidzinās gardais pārsteigums kūciņas vidū – aveņu ievārījums.

Lasīt vairāk

Pistāciju glazūrkūciņas ar pūdercukura garnējumu

Foto: DELFI

Šī pistāciju glazūrkūciņu recepte būs lieliska kompanjone vakariem, kad vēlies pagatavot ko saldu, samērā vieglu un neikdienišķu. Pistāciju kūciņas lieliski garšos kopā ar tēju vai citiem siltajiem dzērieniem vēsajos ziemas vakaros.

Lasīt vairāk

'Brauniju' glazūrkēksiņi ar šokolādes krēma putām

Svētkos iecienīta kūciņa, kas tiek moderni dēvēta par glazūrkēksiņu ir ar krēma cepurīti pasniegts tases izmēra kēksiņš. Gandrīz jebkuru kūciņu iespējams pasniegt kā glazūrkēksiņu. Galvenā atšķirība no standarta izmēra tortes ir tā, ka kēksiņš tiek cepts formiņā.

Lasīt vairāk

Citronu kapkeiki - kēksiņi ar siera krēmu

Vasarīgi un citrusīgi – tādi ir šie kapkeiki jeb kēksiņi ar citronu krēmsiera "cepuri". Ja vēlies, vari tos dekorēt ar citrona miziņām, avenēm vai mellenēm. Receptes autore - Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Vaniļas glazūrkēksiņi ar aveņu krēmsieru

Gardi kēksiņi ar aveņu krēmsiera "cepuri" - bērnu ballītei vai pēcpusdienas kafijas pauzei kopā ar draudzenēm. Recepti piedāvā Signe Meirāne ("Četras Sezonas").

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!