Foto: Shutterstock
Laba ziņa gardēžiem visā Latvijā - trešdien, 26. augustā, sākas Gastronomijas festivāls, kas jau ceturto gadu ieskandina starptautisko pārtikas izstādi „Riga Food”. Vairāk nekā desmit dienu garumā ar jauniem ēdieniem un speciāliem piedāvājumiem gardēžus gaidīs teju 60 restorānos, kafejnīcās, bāros, konditorejās, beķerejās un picērijās, portālam "Tasty.lv" vēsta festivāla rīkotāji.

Gastronomijas festivāls notiks līdz 6. septembrim, un tā laikā ikvienam būs iespēja nogaršot neskaitāmi daudz jaunus ēdienus un sajust unikālu garšu salikumus. Ar dažādām garšām priecēs gan vēl nedzirdēti censoņi, gan jau pieredzējuši uzņēmumi – restorāni, kafejnīcas, bāri, konditorejas, beķerejas un picērijas.

"Tieši Gastronomijas festivāls ir zīme, ka tuvojas rudens sezona ar visām dabas veltēm, ko tas nes sev līdzi. Mūsu festivāla "Rudens velšu" ēdienkarte pārsteigs ar meža un dārza bagātīgajiem labumiem. Esam pārliecināti, ka viss, kas audzis tepat mūsu pašu zemē, ir mums visvairāk nepieciešamais," uzsver Liepājas restorāna "Upe", kas festivālā piedalās jau trešo gadu, pārdošanas vadītāja Sintija Pusaudze.

Dalībnieku piedāvātās maltītes ir daudzveidīgas, tāpēc katrs atradīs savai gaumei un garšas kārpiņām atbilstošāko. Tā, piemēram, kultūras bārā "Sapņi un kokteiļi" ir sagatavoti trīs neparastus kokteiļus kopā ar gardām uzkodām, "Skrīveru mājas saldējums" parūpējies par unikālu maltīti sešās kārtās, kur saldējumiem piemeklētas izcilas piedevas, veidojot pārsteidzošas garšu kombinācijas, restorāns "Deviņi" piedāvā īsteni latvisku ēdienu degustācijas, bet Jaunmoku pils restorāns "Liepaleja" aicina uz pilskunga cienīgu maltīti ar pārsteigumu noslēgumā. Tā ir tikai maza daļa no visa, ko varēs nobaudīt Gastronomijas festivāla laikā! Ar citu dalībnieku piedāvājumiem var iepazīties festivāla mājaslapā: Gastrofest.lv.

Viesus ar lieliskām maltītēm priecēs tādās Latvijas pilsētās kā Rīga, Liepāja, Sigulda, Mālpils, Dikļi, Mārupe, Ventspils, Jūrmala, Pūre, Skrunda, Rēzekne, Cēsis, Tukums, Daugavpils, Jelgava, Pilsrundāle, Skrīveri, Piņķi un Jaunpils. Katrs festivāla dalībnieks savu unikālo piedāvājumu prezentē savā ēdināšanas uzņēmumā, kur vislabāk ir sajūtama gan īpašā vide, gan viesmīlība, gan šefpavāra, konditora vai bārmeņa talanta pieskāriens. Festivāls aizraus gan tos, kas gatavo, gan tos, kam patīk labi paēst, ir pārliecināti organizatori.

"Mūs priecē, ka šogad festivālā kuplā skaitā piedalās Latvijas skaistās muižas un pilis – Skrundas muiža, Mālpils muiža, Jaunmoku pils, Jaunpils pils, Rundāles pils un Dikļu pils. Cilvēki varēs ne tikai nobaudīt īpašos piedāvājumus, bet arī apskatīt Latvijas skaisto arhitektūru. Festivāla dalībnieki ir ieguldījuši lielu darbu, lai sagatavotu jaunas ēdienkartes, turklāt lielākā daļa piedāvās ēdienus no pašmāju sezonālajiem produktiem, tādējādi atbalstot gan vietējos ražotājus, gan piedāvājot maltīti no dabīgiem produktiem," – stāsta Gastronomijas festivāla projekta vadītājs Māris Briedis.

Festivāla dalībnieku īpašos piedāvājumus var apskatīt arī Facebook, Twitter, Draugiem.lv un Instagram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!