Kurš gan nav aizdomājies par to, ko mēs ēdam un kas ir cīsiņu, desu un citu ātro uzkodu sastāvā? Amerikāņu izcelsmes fotogrāfs Pīters Augustus (Peter Augustus) radījis nedaudz provokatīvu fotogrāfiju sēriju, kurā sabiedrībai parāda, kas sākotnēji, pirms pārstrādes un iepakošanas apetelīgā formā, ir "mistiskā gaļa", kuru izmanto ātro uzkodu - nagetu, hotdogu, burgeru un sendviču pagatavošanai.

Kad Teksasā dzimušais fotogrāfs pirms pāris gadiem pārcēlies uz dzīvi Honkongā, viņu ļoti pārsteiguši šīs pilsētas gaļas veikali, kuros var iegādāties teju jebkuru dzīvnieka daļu, turklāt tās izvietotas gan vitrīnās, gan skatlogos, raksta featureshoot.com. Pīters atzīst, ka sākotnēji viņam tas šķitis šķebinoši, tomēr galu galā sapratis, ka šāda pārtikas eksponēšana ir daudz godīgāka - cilvēki zina, ko viņi ēd, atšķirībā no Rietumu pasaules, kur ēdiens tiek uzpucēts, izmantojot krāsvielas, panējumu un ķīmiskas pārstrādes viltības.

Fotogrāfa radītā sērija Mystery Meat nav nosodījums pārtikas industrijai - Pīters vēlējies vēl vienu reizi atgādināt un uzsvērt Rietumu pasaulei par pārtikas izcelsmi un pārstrādes plašajām iespējām. Pirms apēst gardu un sulīgu burgeri, padomā, ko tu ēd!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!