Foto: AFP/Scanpix
Lielveikalu ķēde "Jumbo" Nīderlandē ir kļuvusi par pirmo supermārketu kompāniju, kas mazumtirdzniecībā pārdošanā ievieš ēdamos kukaiņus un ēdienus, kas gatavoti no tiem, ziņo BBC.

Dažādi kukaiņi un insekti ir ierasta parādība Āzijas, Āfrikas un Centrālamerikas ēdienkartēs, taču Eiropā tie ir īpaši eksotisks retums. Holandieši ir nolēmuši to mainīt, lielveikalos piedāvājot tārpu burgerus, vaboļu bumbiņas un grauzdētus tārpus ar dažādām piegaršām - paprikas un ķiploku.

"Garšo labi, kamēr tu uz tiem neskaties," degustācijā atzina kāds no veikala apmeklētājiem. Toties bērni bija īpaši sajūsmā par grauzdētajiem miltu tārpiem, kas esot ļoti garšīgi.

Pagaidām neparastie produkti ir pieejami tikai divos šīs ķēdes veikalos Groningenā, taču no nākamā gada ēdamie kukaiņi un tārpi būs visu 400 "Jumbo" lielveikalu plauktos.

Speciālisti norāda, ka insekti ir ļoti veselīgs produkts, tajos ir augsts proteīnu un zems tauku līmenis, tie satur dažādus vitamīnus un vērtīgas uzturvielas. Turklāt arī gaļas audzētāji, paredzot iespējamo pārtikas patēriņa apjoma celšanos pasaulē, ir aicinājuši izskatīt iespējas aizstāt gaļu ar ēdamajiem kukaiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!