Lai gan vairums no mums gavēņa laika atteikšanos no dažādiem gardumiem garajās brīvdienās kompensējuši pie bagātīgi klātiem galdiem un piknika groziem, dažādi gaļas produkti nu ir atpakaļ ikdienas ēdienkartē. Jautājums tikai, cik daudz, bieži un kādu gaļu lietot uzturā. Tāpat kā daudzās dzīves jomās, arī te atbilde viena – labāk mazāk, bet kvalitatīvāk. Kur meklēt kvalitatīvu produkciju un uzticamu tirgotāju? Protams, tirdziņos!

Kamēr ziņu portālos nerimstas tracis ap kūpinājumiem, to aizliegšanu vai iekļaušanu izņēmumu sarakstā, Latvijas iedzīvotājs kūpinātu gaļu ēd un ēdīs. Turklāt labu kūpinājumu arī atpazīst uzreiz – pēc smaržas! Tāpēc ģimenes uzņēmumam, kas nes mīlīgu nosaukumu "Pūku Priedītes", par pircēju trūkumu nav jāžēlojas. Rīdzenieki, kas savulaik izlēmuši par labu dzīvei laukos, tagad lutina Rīgas gardēžus, mazajos tirdziņos piedāvājot savu produkciju. Ar rokām sausajā marinādē sagatavota, uz alkšņa malkas līdz pat 18 stundām kūpināta Latvijā augušu cūciņu gaļa, desas, aknu pastēte ar sviestu un īstu rumu, un turpat arī ar dabīgo ieraugu cepta maize smaržo jau pa gabalu un liek dāmām mest pie malas sulu kūres un seleriju diētas. Sestdien no plkst. 10.00 viņus varēsi satikt arī "Berga bazārā" – līdzās tādām delikatesēm kā strausu gaļai un kazas sieriem. Ja nu kūpināta cūkas pavēdere tomēr šķiet mazliet par štengru laikā, kad pludmales sezona tik tuvu, tad turpat pāris galdus tālāk būs iespējams iegādāties arī kādu liesāku vēderprieku – brieža gaļas konservus, desu un arī brieža gaļas zupu.

Lielās talkas un saules nogurdinātie sestdien ir gaidīti "Berga bazāra" tirdziņā - gan atpūsties, gan krietni ieturēties pie šefpavāra Kārļa Celma un vēl arī iepirkties nākamajai nedēļai – ar pirkumu sarakstu un auduma maisiņu. Pirkumu saraksts ir vajadzīgs divu iemeslu dēļ – pirmkārt, lai neaizmirstu, kas jāpērk, un otrkārt, lai neiegādātos liekas lietas, jo sabojājušies produkti ledusskapī nav ne dabai, ne makam draudzīgi. Lielā talka galu galā sākas katra paša mājās. Tāpēc arī otrā līdzi ņemamā lieta – auduma maisiņš! Ja rīta steigā tas būs aizmirsies mājās, pie rokdarbniecēm būs iespējams iegādāties kādu jaunu – pieskaņotu pavasara garderobei.

Bet vintage mantu kārotāji un retro dizaina cienītāji no plkst. 12.00 ir aicināti apmeklēt un piedalīties "Otrās elpas" labdarības izsolē, kas norisināsies "Birojnīcas" telpās. Reģistrācija izslolei notiek šonedēļ katru dienu "Otrās elpas" telpās no plkst. 10.00 līdz 17.00, kā arī sestdien no plkst. 11.00 norises vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!