Foto: Shutterstock
Līgo svētki pusei Latvijas iedzīvotāju asociējas ar auglību, liecina AS "Dobeles dzirnavnieks" veiktā aptauja, kam iedvesmu devusi teiksmainā papardes zieda meklēšana. Vairāk nekā divas trešdaļas aptaujas dalībnieku ir pārliecināti – pareizi izvēlēts ēdiens tiešām spēj pastiprināt cilvēka seksuālo enerģiju. Tāpat aptaujas rezultāti liecina, ka vairums latviešu ikdienā uzturā lieto seksualitāti veicinošus pārtikas produktus.

Interesanti, ka visspēcīgāk ar auglību Latvijas iedzīvotājiem saistās tieši graudaugi un graudaugu produkti (42%). Tikai pēc tam seko augļi un ogas (38%), kā arī dārzeņi (33%). Visretāk auglības spēks piedēvēts saldumiem (3%).

Pētījums norāda, ka iedzīvotāji afrodīzijus jeb afrodiziakus (seksualitāti veicinoši pārtikas produkti un augi) apzināti vai neapzināti uzturā lieto gana aktīvi. 80% aptaujāto norādījuši, ka vismaz reizi nedēļā savā ēdienkartē iekļauj garšaugus vai garšvielas. 19% vismaz reizi nedēļā ēd riekstus. 17% – maizi ar amoliņu, ķiploku, riekstiem vai citām piedevām, savukārt 15% iecienījuši tumšo šokolādi.

"Veselīgs uzturs pats par sevi satur afrodiziakus. Tie lietojami uzturā pastiprināti, ja gaidāma lielāka seksuālā slodze, paredzēta intensīva mīlēšanās un ir vēlme radīt bērnus," saka seksologs Artūrs Šulcs. "Pēc senču tradīcijām katros svētkos bez publiskās daļas, kur piedalījās visi, bija arī intīmā daļa. Šajā svētku slēptajā un intīmajā daļā tad arī notika intensīvas seksuālās darbības (spēcīgākas nekā ikdienas mīlēšanās reizēs). Un intensīvas seksuālās darbības prasa zināmu piepūli, spēku ieguldīšanu no visu dalībnieku puses. Afrodiziaki dod enerģiju, lai cilvēks to visu varētu darīt ar pienācīgu sparu un būtu pozitīvi un plānoti rezultāti saulgriežu seksuālajam rituālam."

Komentējot pētījuma rezultātus, eksperts saka: "Neapšaubāmi, seksualitāti pozitīvi ietekmē arī graudaugu ēdieni. Īpaši, ja no graudiem pēc apstrādes netiek nodalīti un izmesti graudu apvalki (protams, pārtikā lietojamie), kas satur vitamīnus un citas bioloģiski aktīvās vielas. Tāpat vērtīgi būs arī ēdieni, kas satur klijas, diedzētus graudus un iesalu."

91% aptaujāto uzskata, ka prasme un spēja sniegt seksuālu baudu ir viens no diviem svarīgākajiem rādītājiem, raksturojot ideālu partneri. Otrs būtiskākais rādītājs – prasme ieklausīties un izprast otra cilvēka vēlmes (91%). Tādēļ jo vairāk vērts piedomāt pie produktu sniegtās seksuālās enerģijas, kas vienlīdz svarīga gan sievietēm, gan vīriešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!