Foto: Shutterstock
Pasauli jau labu laiku pārņem jauns "modes kliedziens" – daudzi izvēlas savu dienišķo kafijas tasīti papildināt ar piciņu kvalitatīva saldkrējuma sviesta. Ja tev šķiet, ka šī ideja ir pārāk neparasta, lai kļūtu par tavu jauno ieradumu, uzzini iemeslus, kādēļ cilvēki izdara šādu izvēli. Kas zina, varbūt tas tev liks pārskatīt savus iesīkstējušos uzskatus.

Kādu sviestu pievienot?

Lai jaunais ieradums būtu ieguvums tavai veselībai, ņem vēra - kafiju ir ieteicams papildināt ar nesālītu saldkrējuma sviestu, kurš ražots no dabīgi barotu gotiņu piena. Šādu brūnaļu ēdienkartē nav sojas un kukurūzas blakusproduktu, tādēļ to pienā esošie tauki palīdz cīnīties ar holesterīnu, nevis ceļ tā līmeni. Sviestā, kas ražots no šāda piena, ir ideāls omega-6 un omega-3 taukskābju līdzsvars. Turklāt tas ir lielisks K vitamīna avots, kurš, saskaņā ar pētījumiem, mazina sirds un asinsvadu saslimšanu risku.

Sviestu, kas ražots no dabīgi barotu gotiņu piena, meklē ekoveikalos, iesaisties tiešās pirkšanas pulciņā vai arī sameklē savu bioloģisko saimniecību. Daudzas no tām savus produktus piegādā klientiem uz mājām - vienmēr svaigus un bez starpniecības maksas.

Kāds no tā labums manai veselībai?

Sviesta kafija apgādā ar veselīgajiem taukiem arī tavas smadzenes un pārējos orgānus, palīdzot radīt jaunas šūnu membrānas un ražot hormonus. Dabīgā sviesta sastāvā esošā taukskābe butirāts ir apveltīta arī ar pretiekaisuma īpašībām.

CLA jeb konjugētā linolskābe, kas ir dabīgā sviesta sastāvā, spēj ietekmēt ķermeņa masu samazinot to. Katru rītu sākot ar kafijas tasīti, kas papildināta ar sviestu, organismam izstrādāsies pieradums jau no rīta "ieslēgt" tauku dedzināšanas sistēmu. Tas var palīdzēt tev ātrāk sasniegt kāroto rezultātu, taču atceries – CLA ir dabisks produkts, līdz ar to nespēj darīt absolūtus brīnumus. Viss tik un tā ir atkarīgs no tevis un tavas uzcītības!

Kā tas ietekmēs manu pašsajūtu?

Ar sviestu bagātināta kafija ir lielisks enerģijas avots – tu jutīsi tās uzmundrinošo iedarbību aptuveni sešas stundas kopš lietošanas brīža. Ja līdztekus sviestam pievienosi kafijai arī nedaudz kokosriekstu eļļas, šis superdzēriens palīdzēs organismam izstrādāt ketonus, kuri rodas, ķermenim radot enerģiju no organisma tauku krājumiem.

Divas karotītes sviesta pie rīta kafijas ir alternatīva pilnvērtīgai brokastu maltītei steidzīgos rītos. Šāds dzēriens satur optimālu "labo" tauku un kaloriju daudzumu, apsteidzot pat ogļhidrātiem bagātās auzu pārslas.

Visbeidzot, sviesta kafijai ir ārkārtīgi maiga, krēmīga garša un zīdaina konsistence – īsta bauda garšas kārpiņām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!