Foto: DELFI

Šodien Rīgā, SIA "Gemoss" semināru telpās notika neparasta ēdienu gatavošanas meistarklase, kurā ielūkojās arī Tasty.lv radošā komanda. Labdarības pasākumā piedalījās "Pavāru kluba" biedri - "Tallink Hotel Riga restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova, restorāna "YOLO" šefpavārs Artūrs Freibergs un ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis, kuri kopā ar māmiņām no trūkumā nonākušām ģimenēm, gatavoja restorāna cienīgus ēdienus, izmantojot produktus, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

"Glābējpakās" parasti ir iekļauti produkti ar ilgstošu uzglabāšanas termiņu, piemēram, miežu putraimi, manna, auzu pārslas, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, rīsi, margarīns, vistas buljons, zirņi. Tie ir produkti, kurus var pagatavot arī pavisam vienkārši un viegli, tomēr šī pasākuma mērķis bija ģimenēm dot ierosmi un padomu, kā, pielietojot izdomu un papildinot it kā pavisam ikdienišķos produktus ar garšvielām un sezonas dabas veltēm, iespējams pagatavot daudzveidīgu, pareizi sabalansētu un ļoti gardu maltīti.

Pasākuma veidotāji mums atklāja, ka ir plānots receptes apkopot un izdot nelielu grāmatiņu, kas lieti noderēs ģimenēm ikdienas lietošanā, bet jau nākamnedēļ ar meistraklases receptēm un šefpavāru padomiem būs iespējams iepazīties portalā Tasty.lv.

"Šodien mums visiem kopā tiešām izdevās radīt pozitīvu gaisotni un sniegt mazturīgajām ģimenēm kaut nedaudz cerīgāku skatu uz nākotni!" pasākuma noslēgumā meistarklases noskaņu trāpīgi raksturoja šefpavāre Svetlana Riškova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!