"Pēc vairākkārtējiem testiem un degustācijām sešu mēnešu garumā ir tapusi, manuprāt, ļoti laba gaišā alus šķirne, kas patiks gan kārtīgiem alus cienītājiem, gan tiem, kas alu bauda retāk. Ceru, ka to novērtēs arī citi šefpavāri," smaidot saka Raimonds Zommers, kurš arī atzīst: "Šis alus lieliski sader ar grilētu gaļu un dārzeņiem, kā arī Latvijas īpašajām siera šķirnēm – kūpinātiem, ar zaļumiem vai ķimenēm."
Zommer's brūvēšanā izmantots gaišais, Minhenes un karamelizētais iesals, kā arī Zeus, Hallertauer un Spaleter Select apiņi. Alum piemīt zeltaina dzintara nokrāsa, kā arī patīkams rūgtums un nefiltrētā alus svaigums pēcgaršā. Alus satur 5,3% alkohola, un tas tiks pildīts 0,5 l pudelēs.
"Šī ir pirmā alus šķirne, kas tapusi ierobežotā daudzumā Aldara vēsturiskajā alus darītavā kopā ar kādu sadarbības partneri. Mūsu jaunās iekārtas ļauj veiksmīgi brūvēt alu salīdzinoši nelielos apjomos, tādēļ arī nākotnē kopā ar dažādām interesantām personībām vai par godu kādam īpašam notikumam taps jaunas alus šķirnes, lai bagātinātu ne tikai alus klāstu, bet arī attīstītu alus kultūru Latvijā," atzīst Aldara galvenais alus meistars Valdis Čunka.
Raimonds Zommers iespēju brūvēt Aldarī savu īpašo alu ieguva pēc uzvaras raidījuma Mūsdienu Latvijas garša trešajā sezonā.
Alus darītavas Aldaris pirmsākumi meklējami 1865. gadā, kad pēc Bavārijas vācieša Joahima Daudera ieceres Rīgas nomalē tika uzcelta alus darītava Waldschlösschen jeb Meža pils. Aldaris ir viena no retajām alus darītavām Latvijā, kas atrodas savā vēsturiskajā vietā un arī alus brūvēšanas tradīcijas ir saglabājusi līdz pat mūsdienām. 20. gs. sākumā Waldschlösschen bija iemantojusi Eiropā modernākās alus darītavas slavu, par ko liecināja 1906. gadā Rīgā organizētais Eiropas lielāko alus darītāju kongress. Aldara nosaukumu tā ieguva publiskā aptaujā 1937. gadā, kurā piedalījās 3339 cilvēki.