["45711978","45930261","46010975","45828861","45979709"]

Cepeškrāsnī cepti dārzeņi ir ļoti garšīgi, vēl jo vairāk, ja tie pagatavoti perfekti un nav piedeguši. Tāpēc ir jāievēro seši nelieli knifiņi, lai tava maltīte izdotos perfekta, un kā gan neticēt, ja tos iesaka dārzeņu eksperti no Vegetariantimes.com. Ceptos dārzeņus papildini ar sviesta, krējuma vai kādu citu izteiktas garšas mērci.

Iesildi krāsni pietiekami ilgi

Dārzeņus cep karstā cepeškrāsnī, kas ir labi iesildīta. Nebaidies tos gatavot 230 vai pat 250 grādos. Tādā veidā dārzeņi tiks pagatavoti mīksti un tas neaizņems daudz laika.

Kā arī, augstās temperatūrās dārzeņi skaisti apbrūnēs, bet iekšpusē būs mīksti. Dārzeņu gatavošana zemākos grādus var tos sadedzināt vai padarīt tos sausus, tāpēc nebaidies no šķietami lielajiem cipariem receptēs.

Līdzīgus dārzeņus gatavo kopā

Lai novērstu to, ka tavi sparģeļi sen jau izcepušies, bet kartupeļi vēl cieti, vienlaikus cep tādus dārzeņus, kuriem nepieciešams vienāds laiks pagatavošanai. Piemēram, tie paši sparģeļi izcepas ātri, tāpēc tos vari gatavot kopā ar sviesta pupiņām.

Brokoļus gatavo kopā ar kabačiem vai tomātiem, jo tie jācep ne vairāk kā 20 minūtes. Bet dārzeņi, kuri ir cietāki, būs jācep daudz ilgāk, tāpēc kartupeļus droši sapāro uz pannas ar burkāniem.

Nepārspīlē ar eļļu

Dārzeņu zeltainumam un labākai garšai, protams, eļļa ir patīkama piedeva, tomēr ar tās daudzumu nevajag pārspīlēt. Pārāk daudz eļļas uz dārzeņiem panāks tikai to, ka tie ātrāk apdeg un pielīp pie cepamā papīra.

Lai panāktu to, ka dārzeņi pietiekami apsmērēti ar eļļu, to izdara pirms likšanas uz cepešpannas, dārzeņus saberot bļodā un visu kārtīgi apmaisot. Liekā eļļa paliks bļodā, bet dārzeņi būs spīdīgi un zeltaini. Tāpat, nebaidies eksperimentēt ar dažādām eļļu garšām – izmanto valriekstu eļļu, vīnogu eļļu un citas.

Dod dārzeņiem 'telpu'

Izklāj dārzeņus uz cepamās pannas tā, lai tie nebūtu sasviesti vienā lielā kaudzītē, bet gan būtu brīvi izklāti. Tā karstais gaiss cirkulēs visapkārt dārzeņu gabaliņiem un tie apcepsies vienmērīgi. Tādējādi tie necepsies vien savā sulā.

Apmaini pannas vietām

Ja gatavo daudz dārzeņus un izmanto divas cepamās pannas, neaizmirsti tās samainīt ar vietām tad, kad gatavošanas process ir tieši pusē. Tā izvairīosies no tā, ka daļa dārzeņi ir gatavāki par citiem.

Pannu rotēšana panāks to, ka visi dārzeņi būs skaisti un vienādi. Ēdājiem nebūs nepatīkami pārsteigumu par to, ka kāda daļa ir sadegusi vai neizcepusies.

Svaigās garšvielas pievieno vēlāk

Svaigi smalcinātus ķiplokus, svaigos garšaugus, sausās garšvielas un citus labumus pievieno tad, kad atlikušas vēl dažas minūtes cepšanai, līdz ēdiens ir gatavs. Visas pieminētās garšvielas augstās temperatūrās ļoti ātri sadeg, tādējādi zūdot to garšas īpašībām.

Iedvesmai piedāvājam dažas idejas no Tasty.lv recepšu krājumiem, dažādākai cepeškrāsnī gatavojamo dārzeņu izvēlei!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!