Miera saglabāšana ir visā, drēgns laiks un tējas dzeršana – tās, šķiet, ir pirmās lietas, kas Latvijas iedzīvotājiem asociējas ar britiem. Šonedēļ iespējams pārbaudīt, cik patiesi ir šie priekštati - jo ar politiskām diskusijām, gardēžu un kultūras pasākumiem Latvijā tiek atzīmēta Britu nedēļa, kuras mērķi ir gan iepazīstināt ar dažādām senām un mūsdienu britu tradīcijām, gan svinēt Latvijas un Britānijas labās attiecības. Nav labākas vietas, kur novērot un baudīt kultūru mijiedarbību, kā tirgus laukums, tādēļ ikviens ir aicināts šo sestdien, 8. novembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 doties uz Berga bazāru, kur būs iespējams baudīt miglainās Londonas noskaņas.

Tiem, kam ar ēšanas priekiem vien par maz, būs iespēja pārliecināties, ka daudzi latviešu amatnieku darbi izcili iederas arī britu izturētajā stilā – no zīmola Volfwood radītajām koka aproču pogām, Rīgā darinātajām ādas somām pelēkā un karaliski zilā krāsā no "Tatis Rīga" līdz "Linotekas" ekskluzīvajiem plediem un šallēm, "Daugmales" keramikai un daudziem citiem.

Kārtīgas pusdienas, karsts dzēriens, mazliet melna humora un silts pleds – tas ir obligātais komplekts komforta sajūtai gan rudenīgā Rīgā, gan kaut kur Britu salās. Un šo sestdien to varēsi baudīt Berga bazārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!