Foto: Shutterstock
Pica brokastīs, pusdienās un vakariņās - katra pusaudža sapnis! Kamēr citi par šādu uztura plānu tikai sapņo, kāds amerikānis to īsteno. 38 gadus vecais Dans Džensens no Mērilendas piekopj ļoti savdabīgu diētu, pēdējos 25 gadus uzturā lietojot tikai picu.

Cilvēkiem lielākoties ir divu veidu reakcija par savādā amerikāņa izvēlēto diētu. "Viņi vēlas mani nogalināt vai sauc par varoni," portālam "Today.com" atklāj vīrietis.

Dana ēdienkarte jau pēdējos 25 gadus sastāv no dažādu veidu picām. Brokastis viņš ēd ļoti reti, parasti izdzerot tikai rīta kafiju, bet pusdienās un vakariņās ēd picu.

14 gadu vecumā Dans mēģināja kļūt par veģetārieti, tomēr viņam ar to bijušas nopietnas problēmas. "Es ienīstu dārzeņus," stāsta vīrietis. "Es mēģināju tos ēst, varbūt, pāris nedēļas, bet tad es sapratu, ka ēdiens, kas man patiešām patīk, ir pica!"

Kā vienu no picas priekšrocībām Džensens min ekonomiskos apsvērumus. "Es ietaupu daudz naudas. Mūsdienu ēšanas kultūrā, kad visi fokusējas uz organisku, vietējo ražotāju pārtiku bez konservantiem, aizejot uz veikalu, cilvēki par 100 dolāriem var iegādāties pārtiku pietiek vienai vai divām maltītēm, es par šo naudu varu nopirkt picas visai nedēļai."

Izklausās jau labi - ēst to, kas garšo, un papildus tam vēl ietaupīt naudu, bet, kā ar citu aspektu? Vai, visu laiku ēdot vienu un to pašu neveselīgo pārtiku, nesanāk bojāt veselību?

"Es apzinos, ka šī diēta nav laba, jūs cerat, ka man ir liekais svars, nav enerģijas, ir augsts asinsspiediens un augsts holesterīna līmenis. Ikreiz, kad es aizeju pie cita ārsta, es viņu informēju par to, ka ēdu tikai picu. Trīs dažādi ārsti man ir teikuši, ka man ir labs holesterīna līmenis un normāls asinsspiediens, es esmu sportisks un enerģisks. Esmu pārliecināts, ka tad, kad man būs 60, es nomiršu no sirdslēkmes, bet pagaidām es jūtos labi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!