Foto: Shutterstock

Pilna saldētava ir noderīga tikai tad, ja tā ir piepildīta ar pārtikas produktiem, no kuriem iespējams ātri pagatavot vakariņas. Saldējums, diemžēl, neietilpst šajā kategorijā. Uzzini "Tasty" ieteikumus, kādiem produktiem vienmēr jābūt saldētavas krājumos, lai tu varētu ātri un bez pūlēm pagatavot dažādus ēdienus, pievienojot vien dažas katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas. Mums ir arī lieliski padomi, kā lietderīgi izmantot šos desmit produktus.

Bekons

Bekons neaizņem daudz vietas, un to var ātri atkausēt vai pat cept saldētu, tādēļ to iespējams ātri pagatavot ar makaroniem, pievienot salātiem, zirņiem, kartupeļu biezputrai vai pagatavot gardas sviestmaizes. Kraukšķīgas bekona šķēlītes jebkuram ēdienam piedod sātīgumu un lielisku garšu.

Bekonu var izmantot ne tikai sātīgu brokastu ēdienu pagatavošanai. Vairāk par bekona izmantošanu uzzināsi šeit.

Pupiņas, vārīti rīsi un citi graudaugi

Foto: mosfood

Nākamreiz gatavojot pupiņas, rīsus, grūbas vai citus graudaugus, pagatavo vairāk nekā ierasts un neapēsto sasaldē, jo aizņemtā darbadienā nav laika šo produktu mērcēšanai un vārīšanai. Savukārt, ja šīs sastāvdaļas tiek glabātas saldētavā, tās vajag tikai uzsildīt, un būs gatava piedeva kādam ēdienam vai pat salātu galvenā sastāvdaļa. Glabājot ko tādu saldētavā, nebūs jāpērk ātri pagatavojami aizvietotāji, piemēram, konservēti pākšaugi.

"Tasty" recepšu krājumos atradīsi noderīgus padomus gan par grūbu, gan rīsu, gan pupiņu izmantošanas veidiem.

Mājās gatavots buljons

Foto: Shutterstock

Ja saldētavā atrodas mājās gatavots buljons, zupas pagatavošana aizņem vien dažas minūtes. Atliks vien pievienot nūdeles, dārzeņus vai pelmeņus. Mājās gatavoto buljonu vari pievienot arī ūdenim, vārot rīsus vai citus graudaugus. Aromātisks buljons būs lielisks pamats dažnedažādām mērcēm un bagātinās sautējumu un sacepumu garšu. Dienās, kad nav ne laika, ne noskaņojuma gatavot, krūze silta buljona ar ātri pagatavotām siermaizītēm būs īsts glābiņš.

Vēlies pagatavot tiešām izcilu buljonu? Tad tev lieti noderēs šeit publicētie "Tasty" ieteikumi.

Pelmeņi

Foto: Shutterstock

Pelmeņi ir sātīgi un viegli pagatavojami, turklāt tos ir iespējams pildīt ar visdažādākajām sastāvdaļām, tādēļ tie garšo teju visiem. Pelmeņus var gan vārīt un pasniegt ar buljonu – kā zupu, gan tvaicēt, gan cept un pasniegt kopā ar salātiem vai tvaicētiem dārzeņiem. Ja nācies piedzīvot vilšanos veikalā nopērkamajā produkcijā, velti kādu no brīvdienām lai savā virtuvē sarīkotu pelmeņu darbnīcu.

Šeit atradīsi receptes un padomus, kas palīdzēs apgūt pelmeņu gatavošanas mākslu, lai sagatavotu krājumus, kuru pietiks ilgākam laikam.

Maize

Foto: Shutterstock

Reizēs, kad maizes kastē ir vairāk maizes, nekā iespējams ātri realizēt, daļu iepako un sasaldē – saldētavā tā glabājas labāk nekā ledusskapī, un tev nebūs jāuztraucas par to, ka maizes šķēles varētu piesalt viena pie otras. Sasaldētās maizes atkausēšanai būs nepieciešamas vien pāris minūtes, un pēc atkausēšanas tu to varēsi grauzdēt, izmantot grilētu sviestmaižu pagatavošanai vai pagatavot grauzdiņus zupas un salātu bagātināšanai.

Uzzini, kā pagatavot maizi mājas apstākļos, un iesācējiem noderīgus padomus meklē šeit.

Desiņas

Foto: Shutterstock

Ja tev saldētavā atrodas iepriekš pagatavotas desiņas, garšīgas vakariņas ir vien dažu minūšu attālumā. Tās iespējams ātri atkausēt, un tās ir lieliska piedeva makaronu ēdieniem vai zupām, piemēram, pupiņu zupai.

Ideja darbadienas vakariņām: sautētas desiņas ar dārzeņiem, kas pasniegtas ar ātri pagatavojamo kuskusu vai bulguru.

Garneles

Foto: Shutterstock

Vai zināji, ka garneles ļoti reti tiek pārdotas svaigas? Lielākoties tās tiek sasaldētas uzreiz pēc izzvejošanas. Iegādājies saldētas garneles, tās būs garšīgas un kvalitatīvas, un to atkausēšanai zem auksta ūdens strūklas vajadzēs tikai tik daudz laika, cik nepieciešams, lai uzsildītu cepeškrāsni vai uzkarsētu pannu. Garneles vari cept, sautēt, pievienot zupām un salātiem.

"Tasty" recepšu apcirkņos ir atrodami daudzi garšīgi veidi, kā pagatavot garneles.

Zupa, sautējums vai mērce

Foto: Shutterstock

Saldēšanai vispiemērotākās ir tādas zupas, sautējumi vai mērces, kuras sildot nezaudē savas garšas īpašības. Nākamreiz gatavojot kādu no šiem ēdieniem, pagatavo lielāku daudzumu, lai varētu papildināt saldētavas krājumus ar gardām un veselīgām maltītēm, ko vajadzības gadījumā būs nepieciešams vien uzsildīt.

Un, protams, ka mēs parūpējāmies arī par plašu sautējumu un mājās pagatavojamu mērču kolekciju.

Dārzeņi

Foto: Shutterstock

Saldētavas krājumos vienmēr vajadzētu būt dārzeņiem, kurus iespējams izmantot ātras maltītes pagatavošanai. Lieliski saldējamie dārzeņi ir brokoļi, zaļās pupiņas, zirņi un kukurūza – tie ir ļoti piemēroti saldēšanai, un tos var izmantot gatavojot zupu vai rīsu un makaronu ēdienus (šeit atradīsi laika gaitā pārbaudītas receptes. Sezonā, kad šie dārzeņi ir lēti, nopērc tos lielākā daudzumā, safasē un sasaldē.

Receptes ātri pagatavojamām maltītēm no saldētiem dārzeņiem, un noderīgus ieteikumus atradīsi te.

Tortiljas vai lavašs

Foto: Shutterstock

Ja pēc ballītes paliek pāri tortiljas vai lavašs, liec tos saldētavā. Saldētās tortiljas vai lavašu varēsi uzsildīt un izmantot ātru uzkodu pagatavošanai, pildījumam izmantojot teju visas ledusskapī atrodamās sastāvdaļas. Sāļajam pildījumam noderēs šķiņķis, siers, salātlapas, lasis, dārzeņi un pat vakardienas kotletes vai maltās gaļas mērce. Saldajam pildījumam izvēlies iebiezināto pienu, augļus, putukrējumu, saldinātu biezpienu vai rikotu, medu un karameļu mērci.

Uzzini veidus, kā vēl iespējams izmantot lavašu vai kā savīstīt visgardākās tortiljas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!