Foto: DELFI
Auzu putra brokastīs dos ilgstošu sāta sajūtu un enerģiju darbam. Jaukākais ir tas, ka katru rītu tai var mainīt piedevas – "cepurītes", kuras izmainīs putras raksturu. Tās var būt gan saldas, gan sāļas. Uzber sauju ar rozīnēm vai citiem žāvētiem augļiem, ja vēlies, papildini ar karoti medus, vai uzrīvē sieru, vai putru papildini ar plaucētu olu. Lai rosinātu tavu fantāziju, piedāvājam dažas populārākās un gardākās "cepurītes".

Saldās idejas:

  • papildini putru ar sezonas svaigajām ogām vai augļiem
  • sagriez gabaliņos ābolu, sadrupini riekstus, pārber karoti kanēļa
  • sagriez gabaliņos ābolu vai bumbieri, apslacini ar citrona sulu, panniņā izkausē karoti sviesta un sautē tajā augļus, līdz tie silti un apcepušies, uzber kanēli.
  • mazā bļodiņā sajauc karoti medus ar karoti kanēļa, medus kanēļa ietekmē kļūs mīkstāks
  • liec karoti biezo, krēmīgo bezpiedevu grieķu jogurtu vai skābo krējumu
  • liec uz karstas putras gabaliņu sviesta, pārber ar drupinātiem riekstiem
  • papildini putru ar karoti ievārījuma un bezpiedevu jogurtu
  • samal linsēklas un sajauc ar mazos gabaliņos sagrieztām žāvētām aprikozēm un grauzdētiem riekstiem
  • apber putru ar karamelizētām auzu pārslām
  • papildini putru ar rīvētu citrona miziņu vai rivētu saldēta citrona gabaliņiem

Sāļās idejas:

  • liec uz putras gabaliņu sviesta, pārber ar rīvētu sieru
  • papildini putru ar plaucētu olu un apceptu kraukšķīgu bekona šķēli
  • papildini putru ar ceptiem, pikantiem ķirbja gabaliņiem, kas cepeškrāsnī cepti ar ķiplokiem, čili un rozmarīnu
  • papildini putru ar sviestā sutinātiem spinātiem
  • sagriez dažādus sezonas zaļumus, sajauc ar dažādām sēkliņām, papildini ar tiem putru

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!