Foto: Shutterstock
Ko tu ziemā gaidi no ēdiena? Pareizi, - tu gribi, lai tas tevi sasildītu. Un kura zupa tev nāk prātā pirmā, domājot par šo gardo, sildošo virumu? Atkal trāpīts - tas ir borščs! Borščs pamatoti tiek uzskatīts par virtuves karali un pavārmākslas prasmju augstāko pilotāžu. Pamatā tā ir dārzeņu zupa, kuras sastāvā ir bietes un kāposti. Izrādās, ka boršču ēda jau Senajā Romā, bet tā tradicionāli ir arī Ukrainas un Krievijas nacionālās virtuves sastāvdaļa. Pastāv neskaitāmi boršča pagatavošanas veidi - tajā tiek izmantotas gan dažādu veidu gaļas, gan dažādi sālījumi, arī skābēti kāposti, skābētas bietes, āboli un kas tik vēl ne. Ļoti gardu boršču var pagatavot arī nepievienojot ne grama gaļas - viss āķis slēpjas pavāra meistarībā. Svarīgi ir ievērot arī pareizus boršča pasniegšanas likumus. Lai dietologi šoreiz iet ieskrieties - šī zupa ir jābauda ar krietnu karoti trekna skābā krējuma. Un, lai bauda būtu pilnīga, piekožot klāt mutē kūstošu speķa maizi, kura bagātīgi aizdarīta ar zaļumiem. Eh, dzīve tomēr ir skaista!

Ukraiņu borščs ar gaļu

Foto: Wikipedia

Ukraiņu borščs ar gaļu derēs gan ikdienai, gan ciemiņus uzņemot.

Lasīt vairāk

Borščs ar āboliem zemnieku gaumē

Foto: Wikipedia

Sātīgām pusdienām - aitas gaļas borščs ar āboliem zemnieku gaumē.

Lasīt vairāk

Mutē kūstošs speķis ķiploku sālījumā

Foto: F64

Sālīts speķis ir obligāti iekļaujams ziemas sezonas ēdienkartē, jo pierādīts, ka tas palīdz uzturēt organisma vispārējo tonusu un aktivizē imunitāti. Sālītu spēķi mājas apstākļos pagatavot ir tik vienkārši, ka tas ir jāizmēģina katram. Šādi gatavots speķis izdodas īpaši maigs, aromātisks un burtiski mutē kūstošs, turklāt tas ir ilgstoši uzglabājams.

Lasīt vairāk

Borščs Kubaņas kazaku gaumē

Foto: Shutterstock

Riktīgi sātīgs borščs Kubaņas kazaku gaumē. Asu izjūtu cienītāji to var uzlabot, pievienojot čili piparu.

Lasīt vairāk

Veģetārais skābētu kāpostu borščs

Foto: J.Roze

Veģetērais skābētu kāpostu borščs ziemīgām pusdienām.

Lasīt vairāk

Speķmaizītes ar krējumu un lociņiem

Foto: Shutterstock

Štengra uzkoda - pie degvīna vienkārši ideāla. Lai labi smeķē!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!