Foto: J.Roze

Vaigos kniebjošais sals tā vien vedina brīvdienas pavadīt mājīgā atmosfērā. Tas gan nenozīmē, ka ir jāatsakās no ģimenes tradīcijas baudīt nesteidzīgu brīvdienu branču. Pašu spēkiem sarūpēts brančs ir lieliska ideja, kuras realizēšanā ar prieku piedalīsies gan lieli, gan mazi gardēži. Grauzdētas maizītes, siera plate, biezpiens, omlete, "Benedikta" olas, dārzeņi un svaigie salāti ar dažādām mērcēm, pankūkas, džems, vafeles, pastēte - ir tik daudz dažādu gardumu, ko baudīt brančā! Lai noskaņu padarītu vēl jaukāku, padomā par ēdienu pasniegšanu un dekorēšanu un sarūpē arī atspirdzinošus dzērienus. Lieti noderēs arī pudele labi atdzesēta prosecco. Lai tevi iedvesmotu, piedāvājam 14 vienkārši pagatavojamas un gardas brančam piemērotu ēdienu receptes.

Biezās pankūkas no sakultiem olbaltumiem

Foto: Shutterstock
Brīvdienu rītiem gardās biezās pankūkas no sakultiem olbaltumiem.

Lasīt vairāk

Cepti avokado ar olām un bekonu

Man patīk vakariņām gatavot olu ēdienus. Un ne tikai tādēļ, ka tās ļoti labi sader ar ceptu bekonu (nav noslēpums, ka man garšo bekons), bet arī tāpēc, ka tās gatavot ir vienkārši, turklāt itin veselīgi.

Lasīt vairāk

Ātrā ābolu želeja

Foto: Shutterstock

Šī ir tiešām lieliska - vienkārša un ātra recepte, kurā vari izmantot arī mazos un neizkatīgos ābolīšus, kuri citādi ir nolemti iznīcībai. Tas nderēs kā siera plates papildinājums un,uzziests uz grauzdētas maizes šķēles vai pārliets ar pienu, būs fantastiski gards deserts.

Lasīt vairāk

Vistu aknu pastētes uzkodu maizītes jeb 'crostini'

Foto: Shutterstock
Crostino ir tipiska itāļu uzkoda, ko gatavo no nelielas grauzdētas maizes šķēles (parasti - ciabatai) ar dažādām piedevām - šķiņki, pastēti, pesto, tomātiem u.t.t.

Lasīt vairāk

Pannā ceptas karstmaizītes

Foto: Shutterstock
Pannā ceptās siermaizītes sanāk vidiņā mīkstas, bet no apakšpuses - viegli kraukšķīgas, sola receptes autore. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības stils un izteiksmes līdzekļi.

Lasīt vairāk

Vafeles sirsniņpannām

Foto: Shutterstock
Vafeles sirsniņpannā būs bērnu ballītes labākais cienasts.

Lasīt vairāk

Avokado, laša un olas salāti

Foto: Shutterstock
Avokado - laša un olas salāti viesībām un svētku reizēm.

Lasīt vairāk

Mango - avokado brokastu kokteilis

Foto: Shutterstock
Veselīgs, gards un zibenīgi ātri pagatavojams mango-avokado kokteilis, kurš ir tik sātīgs, ka noteikti var aizstāt brokastu siermaizes vai omleti. Ja vēlies, vari tam pievienot arī jogurtu vai pienu.

Lasīt vairāk

Ātrie hačapuri

Foto: Shutterstock
Gardi un mutē kūstoši siera pīrāgi - hačapuri, kurus piedāvājam pagatavot, izmantojot saldētu kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Grauzdētais musli maisījums

Foto: Shutterstock
Musli ir lieliska brokastu izvēle, ja nav laika un vēlēšanās celties stundu agrāk, lai gatavotu pilnvērtīgas brokastis. Tas ir veselīgs un ātri pagatavojams, turklāt garšos gan lieliem, gan maziem kārumniekiem, jo kraukšķīgās pārslas un grauzdētās sēkliņas, apvienojumā ar žāvēto augļu saldumu, būs salikums, kurš pilnīgi noteikti liks tev pamosties.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās olu maizītes mafinu formiņās

"Lieldienās vislabāk ēdu svaigus salātus un vārītas olas. Taču šogad esmu iecerējusi tradicionālo olu ēšanu un ripināšanu papildināt ar jaunu recepti – kraukšķīgiem Lieldienu mafiniem. Tie būs ne tikai viegli un ātri pagatavojami, bet arī oriģināls svētku cienasts," savu Lieldienu recepti iesaka TV dīva Ketija Šēnberga.

Lasīt vairāk

Rudenīgi hurmas salāti ar kazas sieru un mandelēm

Foto: Shutterstock

Šie atsvaidzinošie salāti ir lielisks veids, kā visā krāšņumā izbaudīt saulainās un sulīgās hurmas sezonu. Salāti ir pagatavojami pāris minūšu laikā un neliks vilties pat visizsmalcinātākajiem gardēžiem.

Lasīt vairāk

Doniņa ar kūpinātu vistu un saulē kaltētiem tomātiem 

Foto: Publicitātes foto
Kūpināta vistiņa, saulē kaltēti tomāti un svaiga maizes doniņa, izklausās kārdinoši!

Lasīt vairāk

Ātrās itāļu tomātmaizītes jeb 'brusketas'

Foto: Shutterstock
Itāļi mīl svaigus un sezonālus ēdienus - tādas ir arī šīs vienkārši un ātri pagatavojamās tomātmaizītes.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!