Foto: Shutterstock
Gaidot Lieldienas, jau trešo nedēļu rit gavēnis - pārdomu un apceres laiks, kad attīrīt savas domas un savu organismu, kad ierobežot sevi - kaut ar uzturu vai televizora neskatīšanos.

Par televizoru - viss skaidrs, ieslēgšanas un izslēgšanas poga ir labi zināma, bet par gavēņa laika ēdienkarti ik pa laikam jāatgādina. Šai reizei - desmit interesanta,igaršīgi un spēcinoši sautējumi tiem, kuri gavēnī atteikušies no gaļas.

Dārzeņu un pupiņu sautējums

Veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot dārzeņu sautējumu ar pupuņām - maltīte četriem cilvēkiem izmaksās vien piecus eiro!

Lasīt vairāk

Krāsainais ziemas dārzeņu sautējums

Foto: Vida Press
Veselīgs, krāsains dārzeņu sautējums, kura bagātīgo garšu nodrošina ziemas sezonai piestāvošie svaigie un konservētie dārzeņi.

Lasīt vairāk

Burkānu un zaļo zirnīšu sautējums

Foto: iStock
Vienkārša un sātīga ideja vakariņām - burkānu - zaļo zirnīšu sautējums.

Lasīt vairāk

Ātrais kabaču sautējums pannā ar tomātiem un ķiplociņu

Foto: Shutterstock
Veselīgs un gards kabaču sautējums, turklāt ārkārtīgi ātri un vienkārši pagatavojams!

Lasīt vairāk

Dārzeņu sautējums ātrām pusdienām vai vakariņām

Foto: mosfood
Aromātisku veģetāru maltīti iespējams pagatavot jebkurā gadalaikā, izmantojot saldētus dārzeņus. Lieti noder veikalos nopērkamie saldēto dārzeņu maisījumi - kombinācijas ir tik dažādas, ka sev piemērotāko atradīs jebkurš! Saldētie dārzeņi "atsvaidzinās" un lieliski papildinās nedaudz apnikušo kartupeļu garšu.

Lasīt vairāk

Tomātu, baklažānu un paprikas sautējums

Foto: Shutterstock
Viegls dārzeņu sautējums ar bagātīgu garšu buķeti.

Lasīt vairāk

Burkānu sautējums ar žāvētām plūmēm

Foto: Shutterstock
Dārzeņu sautējuma recepti gavēņa ēdienkartes paplašināšanai iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Ātrais dārzeņu sautējums ar tomātiem un pupiņām Toskānas gaumē

Foto: Vida Press
Gards dārzeņu sautējums itāliešu labākajās tradīcijās – fenhelis tā vien sauc pēc Toskānas un saules. Papildinājumā ar burkāniem, seleriju un tomātiem recepte liks siekalām saskriet mutē un pusdienās vai vakariņās pagatavot šo vienkāršo ēdienu.

Lasīt vairāk

Baklažānu, biešu un kvinojas sautējums

Veģetārā restorāna "Dzīvoklis Nr. 19" pavārs, veģetārietis Inārs Bīrmanis rāda, kā pagatavot sātīgu, vitamīniem bagātu un gardu veģetāro maltīti ziemas laikā.

Lasīt vairāk

Ratatouille jeb dārzeņu sautējums franču gaumē

Foto: Shutterstock
Ratatouille - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!