Aromatizētie cukuri ir ļoti noderīgi, gatavojot dažādus kārumus, cepjot cepumus, kēksus un kūkas, vārot krēmus un dažādas saldās mērces. Turklāt cukuru aromatizēt ir ļoti vienkārši. Kā to dara?

Stikla burkā, kuru vēlāk varēs cieši noslēgt, kārtām liek cukuru ar dažādām aromātiskām, ēdamām augu lapām un citām to daļām. Cukura aromatizēšanai var izmantot smaržīgās ģerāniju lapas, melises un piparmētru lapas, lavandu, rožlapiņas, apelsīnu un citrona miziņas, rozmarīna zariņus un vaniļas pākstis. Pirms augus pievieno cukuram, tos, ja nepieciešams, nomazgā, nosusina un vienu dienu uz papīra ēnā apvītina.

Ērtāk veidot aromatizētos cukurus nelielās burciņās, lai tos ātrāk patērētu, toties var izveidot plašu kolekciju. Uz katru krūzīti ar cukuru liek apmēram vienu ceturto daļu krūzītes ar aromātiskajām lapām.

Kad cukurs ar aromvielām sakārtots kārtu kārtām, cieši noslēdz burku un to notur apmēram divas, trīs nedēļas, līdz cukurs uzsūcis augu smaržas. Pēc šīm trim nedēļām cukuru pārber tīrā traukā, cieši noslēdzamā traukā, to attīrot no augu lapām.

Šādi aromatizēti cukuri lieliski noderēs nelielām dāvaniņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!