Ko iesākt, ja veikalā nopirktais vīns, šampanietis vai alus ir istabas temperatūrā un skaidrs, ka pat ievietojot to saldētavā, dzēriens būs baudāms ne ātrāk kā pēc pusstundas. Izrādās, ir pavisam vienkāršs veids, kā vari atdzesēt vīnu pāris minūšu laikā.

Liec vīna, šampanieša, alus vai cita dzēriena pudeli, ko vēlies atdzesēt, dziļā traukā. Pievieno ledu, pārlej to ar ūdeni, tad pieber īpašo sastāvdaļu - pusglāzi sāls, un samaisi.

Tici vai ne, bet šis paņēmiens būtiski paātrinās dzesēšanas procesu, un jau pēc 5-7 minūtēm varēsi baudīt perfekti atdzesētu dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!