Foto: PantherMedia/Scanpix

Čuguna panna ir manta, kurai nekaitē ne kodes, ne laika zobs. Nu varbūt tikai pavisam nedaudz, bet ar to ir iespējams cīnīties. Lasi tālāk un uzzini, thekitchn.com ieteikumus, kā atbrīvot čuguna pannu no rūsas un ļaut tai atmirdzēt jaunā spožumā.

Tev būs nepieciešams:

- metālisks trauku mazgājamais vīkšķis,
- asa beržamā suka,
- trauku mazgājamais līdzeklis,
- trauku dvielis vai papīra dvieļi,
- augu eļļa,
- alumīnija folija.

Rīcības plāns:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Atbrīvo pannu no rūsas traipiem, tos cītīgi berzējot ar metālisko vīkšķi. Beidz darboties tikai tad, kad uz pannas virsmas vairs nav manāmas rūsas pēdas.

Kārtīgi izmazgā pannu, noberžot ar trauku mazgājamo līdzekli un rūpīgi izskalojot to ar siltu ūdeni. Mazgājot pannu, berz to ar asu beržamo suku.

Uzreiz pēc mazgāšanas nosusini pannu ar trauku dvieli vai papīra dvieļiem.
Rūpīgi iezied pannu ar plānu eļļas kārtiņu (arī dibenu un rokturi). Nelieto pārāk daudz eļļas, lai pannas virsma nekļūtu lipīga.

Ievieto otrādi apgrieztu pannu sakarsētās cepeškrāsns augšējā nodalījumā. Zem pannas izklāj foliju, lai pasargātu krāsni no notecējušajiem eļļas pilieniem.

Karsē pannu stundu, tad izslēdz krāsni un ļauj pannai atdzist. Nu tā atkal ir gatava lietošanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!