Foto: Shutterstock
Kādreiz tik ļoti sakārojas biezu, lauku stila skābo krējumu, kuru var kā sviestu uzsmērēt uz maizītes un apbērt ar kapātiem zaļumiem. Mērces ar biezo krējumu būs īpaši krēmīgas un maigas. Tas karstot neveidos pārslas, bet kusīs līdzīgi sviestam. Mājas apstākļos pagatavot šādu biezo krējumu ir ļoti viegli - ir vajadzīgs tikai 35% saldais krējums un paniņas.

Ņem tīru puslitra burku, tajā lej saldo krējumu, gandrīz pilnu. Pievieno 3 ēdamkarotes paniņu, samaisa. Noslēdz ar kafijas filtra micīti, lai krējums var elpot, bet tajā nevar iekļūt netīrumi. Atstāj burku istabas temperatūrā 24 stundas ēnainā vietā, kur to neapspīd saule. Jo siltāka būs istaba, jo ātrāk izveidosies krējums. Burku var ielikt cepeškrāsnī ar ieslēgtu gaismu.

Pēc 24 stundām krējumu samaisa, tam vajadzētu būt jau skābam. Uzliek burkai vāku un ieliek ledusskapī vēl uz 24 stundām. Pēc šīm divām dienām krējums būs biezs, krēmīgs, ļoti maigs, piemērots dažādiem krējuma ēdieniem.

Noskaties video!

Piedāvājam astoņas gardas receptes, kurās izmantots skābais krējums. Ar mājas biezo krējumu šie ēdieni sanāks vēl garšīgāki, vēl krēmīgāki.

Klasiskais piparu steiks

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lai izceptu mīkstu un sulīgu steiku, jālieto vismīkstākie un kvalitatīvākie liellopa gaļas gabaliņi, jo steiks tikai īsu brīdi saskaras ar uguni. Labs steiks joprojām ir sārts un sulīgs. Ja to cep pārāk ilgi, gaļa kļūst sausa un stiegraina.

Lasīt vairāk

Kartupeļi mundierī ar krējumu un lasi

Foto: Shutterstock
Ļoti gards veids kā sagatavot kartupeļus. Tos var pasniegt ne tikai ar lasi. Laša vietā vari izmantot rīvētu sieru, ceptu bekonu vai arī pasniedz kartupeli ar kādiem svaigiem krējuma salātiem, piemēram gurķiem krējumā. Uzmanību! Neizmanto kartupeļus, kuriem kāds sāns ir zaļš.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar āboliem

Foto: Shutterstock
Krēmīgais, vieglais un tik brīnišķīgi smaržojošais biezpiena sacepums būs jauks pusdienu deserts. To pasniedz vēl nedaudz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru vai arī ar dzērveņu mērci. Šim sacepumam vispiemērotākais būs mīksts, mitrs biezpiens bez graudiem. Tie, kas vēlas, biezpienā var iemaisīt arī rozīnes.

Lasīt vairāk

Krēmīgais ogu deserts

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja arī tavu prātu nodarbina domas par to, kādos ēdienos izmantot sarūpētos saldētavas krājumus ar dažādām vasaras ogām, tad šī recepte būs īsts glābiņš. Viegli pagatavojams deserts, kas nepievils nevienu garšu kārpiņu.

Lasīt vairāk

Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām

Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama skābeņu - gaļas zupa ar grūbām. Īsta pavasara zupa, ar tik gardajām jaunajām skābenēm. Tiem, kas neēd gaļu, skābeņu zupu var vārīt dārzeņu buljonā.

Lasīt vairāk

Jēra gaļas un kāļu sautējums

Foto: Shutterstock
Sātīgais maltītei - jēra gaļas un kāļu sautējums.

Lasīt vairāk

Ceptas jūras ķemmītes ar zaļo zirnīšu biezeni

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Dažkārt arī restorāna cienīgu ēdienu var pagatavot mājās, turklāt, tas neprasa nedz profesionālas iemaņas, nedz lielu pieredzi. Ja esi jūras velšu cienītājs, palutini savu un citu ēdāju vēderus ar izsmalcinātu un pavasarim pieskaņotu maltīti.

Lasīt vairāk

Befstroganovs

Sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei pagatavo befstroganovu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!