Foto: Shutterstock

Jau gadsimtiem ilgi,pateicoties neticami lielajai ēdienu daudzveidībai, Francija tiek uzskatīta par stila noteicēju ne tikai modē, bet arī virtuvē. No vienas puses, franču ēdieni ir izsmalcināti un grezni, no otras puses – pieejami un vienkārši. Iedvesmojies no food52.com padomiem un piešķir nedaudz Parīzes šarma arī savai virtuvei.

Sālīts sviests

Foto: Shutterstock

Lai arī lielākoties, gatavojot ēdienu pēc receptes, tajās minēts nesālīts sviests, un, izmantojot to, tu vari vieglāk kontrolēt pievienotās sāls daudzumu, tomēr sālītam sviestam piemīt nenoliedzami bagātīgāka garša. Sālīts sviests būs lielisks papildinājums grauzdētai maizei, karameļu mērcei un pat šokolādes krēmam. Izvēlies sāli ar izteiktiem sāls kristāliņiem - tie patīkami kontrastēs ar saldu karameļu mērci un piešķirs šarmu pat vienkāršai sviestmaizei.

Dižonas sinepes

Foto: Shutterstock

Ja gribi pietuvoties franču dzīvesstilam, turi pa ķērienam Dižonas sinepes, jo tās ir atrodamas katra sevi cienoša francūža ledusskapī. Dižonas sinepēm ir ļoti plašs pielietošanas spektrs: vari tās izmantot, lai piešķirtu raksturu steikam, zivij vai iemarinē sinepēs gaļu, piemēram, trusi, pievieno tās salātu mērcēm un izmanto kā vinegreta bāzi. Ar Dižonas sinepēm papildināt arī mājās gatavotas pastētes garšu buķeti. Tikai ņem vēra, ka jau pāris nedēļas pēc atvēršanas sinepju burciņa zaudē savas labās garšas īpašības.

Zaļās lēcas

Foto: Shutterstock

Ja tev krājumos būs zaļās lēcas, varēsi mazāk kā 30 minūšu laikā pagatavot dažnedažādus salātus, zupu vai pat pamatēdienu. Vienkārši novāri tās, bet uzmanies – nepārvāri! Tad nokās un vēl siltas pārslaki ar pašgatavotu vinegretu vai lazdu riekstu eļļu. Ja vēlies, vari lēcas vārīt kopā ar gabaliņos sagrieztiem burkāniem vai sīpoliem, un pirms pasniegšanas pievienot tām pāris kraukšķīga bekona šķēlītes. Lēcām piestāv arī grauzdētu lazdu rieksti un svaigi garšaugi. Protams, vislabāk, ja tie ir pašaudzēti. Absolūta garšu eksplozija ir zaļās lēcas, kas vēl siltas sajauktas ar drupinātu kazas sieru vai zilo sieru.

Fleur de sel

Foto: Shutterstock

Tu noteikti neesi radusi maksāt tik daudz par tik niecīgu sāls daudzumu. Bet pamēģini un tu sapratīsi, ka pat neliela šķipsniņa fleur de sel dara brīnumus ar bezgaršīgajiem tvaicētajiem dārzeņiem un tavu šokolādes tarti ieceļ nākamajā līmenī. Ar nelielu fleur de sel paciņu tu varēsi radīt brīnumus gada garumā, ja vien tu, protams, sāli nelieto pārmērīgos daudzumos.

Auduma salvetes

Foto: Shutterstock

Auduma salvetes ir ne vien ekoloģiska izvēle, bet tās piešķir maltītei īpaši izsmalcinātu noti, pat ja tās ir tikai uz darbu līdzpaņemtas pusdienas vai uz ātru roku pagatavotas vakariņas. Klēpi ieklāta auduma salvete pēc maltītes ļaus viegli atbrīvoties no kruasāna drupačām un uzslaucīt nejaušu pilienu no tavas café au lait.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!