Foto: Shutterstock

Ja tev garšo kaut kas saputots un krēmīgs kopā ar vasaras augļiem un ogām, bet centies izvairīties no piena produktiem, tad tev noderēs portāla Nutty Kitchen padoms, kā pagatavot putukrējumam līdzīgu krēmu, izmantojot kokosriekstu pienu.

Pasakaini krēmīgu, gardu un noturīgu putukrējumu var saputot, kā izejvielu izmantojot bundžiņu ar kokosriekstu pienu. Krēmam, protams, būs spēcīga kokosriekstu garša. Ja nav patīkama šī garšas buķete, tad šis krēms nav tev.

Pirms putošanas ieliec bundžiņu ledusskapī un labi atdzesē, vēlams visu nakti. Kārbu atverot, redzēsi, ka kokosriekstu piens būs sadalījies divās daļās - biezā, nedaudz vaskainā krēmā, kas būs nostājies virspusē un ūdeņainā šķidrumā apakšā.

Ar karoti izņem biezo kokosriekstu piena daļu un liec miksera traukā. Ūdeņaino šķidrumu var izdzert vai pievienot kādam smūtijam.

Tā kā kokosriekstu pienam ir dabīgi saldena garša, krēmam cukuru var nepievienot. Toties var pievienot nedaudz vaniļas vai kanēļa. Saldummīļi, protams, var pievienot nedaudz cukura, ja šķiet nepieciešams. Ar mikseri saputo krēmu mīkstās, gaisīgās putās. Pasniedz ar ogām, ogu sacepumu vai kūkas gabaliņu.

Varbūt tu vēlies izcept kādu kūku ar kokosriekstu skaidiņām vai sajaukt krēmu, izmantojot balto šokolādi un kokosriekstus? Varbūt tu vēlies mājas Rafaello? Apskati mūsu Tasty receptes, izvēlies kādu no tām un iepriecini savus mīļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!