Foto: Shutterstock

Iespējams, kādam tieši piena zupas plēve šķiet visgardākā, bet vairums no mums to neieredz jau kopš bērnības un steigšus cenšas "izmakšķerēt" no zupas. Izrādās, ir paņēmieni, kurus pielietojot nepatīkamā plēvīte neveidosies. Uzzini portāla Cālis.lv kulinārijas foruma apmeklētāju noderīgos ieteikumus.

"Zupai vienkārši jāuzkaisa cukurs."

"Kādreiz mācīja, ka zupai jāpievieno labi daudz sviesta."

"Tieši tā - jāiemet zupā sviesta piciņa. Nemaz nevajag tik daudz, es lieku aptuveni tējkaroti uz katlu."

"Karstai zupai, ko saleju pa šķīvjiem, pārleju maķenīt pa virsu aukstu pienu - tādu kā slaidu loku pa šķīvja virsu. Nav ne miņas no plēves!"

"Nevajag uzvārīt pienu, tad arī plēve neveidosies."

"Vāru makaronus ūdenī (ļoti mazā daudzumā) un tikai tad pieleju pienu."

"Tiklīdz piens sāk vārīties, lieku katlu izlietnē, kas piepildīta ar aukstu ūdeni. Un tad vai nu stāvu blakus un ik pa brīdim apmaisu, vai arī uzlieku katlam vāku, bet tam jābūt cieši pieguļošam, lai tvaiks netiek ārā - reizēm pat dvieli zem tā uzsedzu pāri katlam. Ja piens ūdens peldē strauji atdziest, plēve neveidojas."

"Vāru makaronus sālsūdenī, kad tie ir mīksti, izslēdzu gāzi, pieleju pienu un vairāk nevāru. Šādi pagatavota zupa nav arī karsta – to var ēst uzreiz."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!