Foto: Shutterstock

Karameļu mērce ir viena no gardākajām piedevām, kuru klāt pa virsu karstām piena putām uz kapučīno, lielām bumbām plombīra saldējuma, vai piešaut nedaudz klāt krēmīgās siera kūkas gabaliņam. Tā vietā, lai pirktu gatavu mērci veikalā, to viegli vari pagatavot mājās pats. Tāpēc visu vēl vairāk saprotamu padara mazais video, kurā skaisti parādīts, kā tieši to izdarīt.

Vispirms katliņā ar biezu dibenu liek vienu tasīti cukura un ceturtdaļtasi ūdens. Plīts riņķa karstumu ieslēdz uz vidēju un gaida, kad cukurs izkusīs. Galvenais – visu laiku uzmanīt to, kā kūst cukurs, lai tas nepiedegtu. Kad cukurs kļuvis viegli brūns, mērcē iemaisa divas ēdamkarotes sviesta.

Pēc tam katliņu ņem nost no uguns, un izkausētajā cukurā ielej ¾ no tases ar saldo krējumu. Mērci viegli samaisa un pievieno tai tējkaroti vaniļas ekstrakta. Karameļu mērci viegli apmaisa. Nevajag uztraukties, ja tā vēl šķiet pārāk šķidra – atdziestot, tā sabiezēs līdz skaistai, biezai mērces konsistencei. Gatavo mērci pilda noslēgtā traukā – burciņā, stikla pudelītē vai citur.

Tagad, kad proti mērci pagatavot, steidzies to izmantot kādā no gardajām Tasty.lv desertu receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!