Foto: Shutterstock
Ja tev nesezonā gadās nopirkt šķietami bezgaršīgus tomātus, ļoti iespējams, ka tie ir zaudējuši savas garšas īpašības tādēļ, ka tikuši nepareizi uzglabāti. Uzzini, kā pareizi apieties ar šo kaprīzo dārzeni.

Tomātus uzglabājot nepiemērotā temperatūrā, tiek iznīcinātas enzīmu šūnas, kas piešķir tiem raksturīgo garšu un aromātu. Krasas temperatūras svārstības bojā tomātu trauslas šūnas, līdz ar to šie dārzeņi aukstumā paliek ļoti miltaini, zaudē savu aromātu un var pat sākt sprēgāt.

Uzglabā tomātus gaisa caurlaidīgā traukā uz virtuves letes vai izber tos vienā slānī kādā no atvilktnēm. Izvairies likt tomātus tiešos saules staros. Ķiršu un plūmju tomātus vari uzglabāt to "elpojošajā" iepakojumā.

Ja vēlies nogatavināt tomātus mājas apstākļos, ieliec tos papīrā maisiņā kopā ar ābolu. Šis auglis izdala etilēna gāzi, tādējādi paātrinot dārzeņu nogatavošanās procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!