Foto: Shutterstock

Bez asa virtuves naža ēdiena gatavošana nav iedomājama. Neapšaubāmi, tas ir visbiežāk lietotais rīks virtuvē. Katrai saimniecei ir viens vismīļākais un asākais nazis, kas piemērots gandrīz visiem nepieciešamajiem ēdiena gatavošanas darbiem. Tomēr, lai nazis būtu ass un saglabātos ass ilgāku laiku, būtu jāievēro vairāki noteikumi tā lietošanai, raksta portāls www.countryliving.com.

Nemazgā virtuves asos nažus trauku mašīnā

Foto: Shutterstock

Neatstāj netīru nazi izlietnē

Foto: Shutterstock

Neatstāj nazi slapju

Foto: Shutterstock
Nazi pēc mazgāšanas uzreiz noslauki sausu, nekad to neatstāj mitru vai slapju. Tas var sākt rūsēt, kā arī noglabāts mitrs nazis savā vietā var izraisīt nejauku baktēriju savairošanos.



Neatstāj nazi nedrošā vietā

Foto: Shutterstock

Nelieto stikla griežamo dēlīti

Foto: Shutterstock

Nelieto neasu nazi

Foto: Shutterstock

Neatstāj nazi pie sagrieztiem augļiem

Foto: Shutterstock

Nelieto nazi sagriezto produktu savākšanai

Foto: Shutterstock

Nekapā ar nazi ar agresīvu augšā lejā kustību

Foto: Shutterstock

Neatstāj nazi tuvu galda malai

Foto: Shutterstock

Neķer krītošu nazi

Foto: Shutterstock

Nelieto nazi uzreiz pēc asināšanas

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!