Bez asa virtuves naža ēdiena gatavošana nav iedomājama. Neapšaubāmi, tas ir visbiežāk lietotais rīks virtuvē. Katrai saimniecei ir viens vismīļākais un asākais nazis, kas piemērots gandrīz visiem nepieciešamajiem ēdiena gatavošanas darbiem. Tomēr, lai nazis būtu ass un saglabātos ass ilgāku laiku, būtu jāievēro vairāki noteikumi tā lietošanai, raksta portāls www.countryliving.com.
Nemazgā virtuves asos nažus trauku mašīnā
Neatstāj netīru nazi izlietnē
Neatstāj nazi slapju
Nazi pēc mazgāšanas uzreiz noslauki sausu, nekad to neatstāj mitru vai slapju. Tas var sākt rūsēt, kā arī noglabāts mitrs nazis savā vietā var izraisīt nejauku baktēriju savairošanos.
Neatstāj nazi nedrošā vietā
Nelieto stikla griežamo dēlīti
Nelieto neasu nazi
Neatstāj nazi pie sagrieztiem augļiem
Nelieto nazi sagriezto produktu savākšanai
Nekapā ar nazi ar agresīvu augšā lejā kustību
Neatstāj nazi tuvu galda malai
Neķer krītošu nazi
Nelieto nazi uzreiz pēc asināšanas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit