Foto: Michael Mintskovsky
Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta trešās kārtas dalībnieku oriģinālreceptes ar viršu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Biezpiena muss uz šokolādes - alus biskvīta, ar dzelteno burkānu-cidoniju biezeni, smiltsērkšķu- medus želeju un ķirbju sukādēm

Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "Benjamiņš" šefpavāre Valda Medne piedāvā izsmalcinātu desertu, kurā apvienojas visa rudens krāsu un garšu bagātība.

Lasīt vairāk

Viršu medū sautēts cūkas vaigs

Foto: Michael Mintskovsky
Cūku pupas, viršu medus, alus un cūkgaļa - "Folkkluba "Ala" pagrabs" šefpavāra Krišjāņa Putniņa veikums solās būt varen sātīgs un īsteni latvisks paēdiens.

Lasīt vairāk

Cālis pīlādžos ar medu, alus mērcē, burkānos ar sinepēm un lazdu riekstu ievārījumā ar estragonu

Foto: Michael Mintskovsky
Cālis ar dažnedažādām piedevām restorāna "Ostas skati” šefpavāra Ingmāra Ladiga izpildījumā.

Lasīt vairāk

Piena jēra karbonāde alus marinādē, glazēta viršu medū

Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "Astor” šefpavāra Artūra Arnicāna gatavoto jēra karbonādi gribas pielīdzināt izsmalcinātam mākslas darbam, jo katra detaļa ir filigrāni izstrādāta un uzmanības vērta.

Lasīt vairāk

Lēni gatavots trusis ar baklažānu musu, viršu medus mērci un alus cepumu

Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "Ambiente” šefpavārs Māris Pastars piedāvā nobaudīt maigi sulīgus truša gaļas gabaliņus gaisīgā baklažānu musā. Pat, ja tev nav sifona un vakuumētāja, šis garšu salikums ir improvizācijas vērts.

Lasīt vairāk

Brieža aknu pastēte ar alū sautētiem pērļu sīpoliņiem, meža ogām, riekstiem, viršu medus - vinegreta mērci un egļu skuju eļļu

Foto: Michael Mintskovsky
Iedvesmojies no restorāna "Etage" šefpavāra Mareks Voitecka un pagatavo aromātisku aknu pastēti. Izsmalcināta delikatese, ko baudīt uz grauzdētas maizes šķēles. Brieža aknas noteikti vari aizstāt ar teļa vai liellopa aknām.

Lasīt vairāk

Ķirbju - viršu medus saldējums ar medus pārslām un alus putām

Foto: Michael Mintskovsky
Samtaini maigs ķirbju saldējums restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavāra Kārļa Visocka izpildījumā. Šī deserta garšu vēl īpašāku padara aromātiskais viršu medus.

Lasīt vairāk

Muskatķirbja - batātes krēmzupa ar medū karamelizētu lasi, alus želeju un maizes čipsi

Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "Garāža” šefpavāra Sanda Bruža variācija par krēmzupas tēmu.

Lasīt vairāk

Pīles fileja alus marinādē ar biešu-aveņu, burkānu- seleriju biezeņiem un blanšētiem ziedkāpostiem

Foto: Michael Mintskovsky
Krāsaina un spilgta garšu improvizācija, ko piedāvā ģimenes restorāna "HERCOGS" šefpavārs Andris Rūmītis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!