Foto: Shutterstock
Šķeltie zirņi ir viens no lētākajiem olbaltumvielu avotiem, turklāt no tiem gatavoti ēdieni ir ļoti garšīgi un garantē ilgstošu sāta sajūtu. Tādēļ šķelto zirņi ir lielisks produkts, ar ko papildināt ekomiskās ēdienkartes sarakstu ziemas mēnešos.

Ļoti iespējams, ka tu zirņu putru pēdējo reizi baudīji tik sen, ka īsti pat nevari to atsaukt atmiņā, bet velti, jo šis latviskais ēdiens ir ģeniāli vienkāršs, bet tai pat laikā ļoti garšīgs. Un, kaut putra un zirņu zupa nenoliedzami ir populārākie šī demokrātiskā produkta izmantošanas veidi, tomēr no zirņiem ir iespējams pagatavot arī citus gardus un spēcinošus ēdienus. Ja izvēlēsies maltītei kādu no šīm receptēm, badā noteikti nepaliksi!

Atceries, ka pirms vārīšanas zirņus ieteicams kādu stundu izmērcēt ūdenī. Tad nokās tos, noskalo zirņus un izmanto pēc saviem ieskatiem.

Ja laika nav daudz, vari izlīdzēties tikai noskalojot zirņus, līdz ūdens vairs nav tik miltains. Tikai rēķinies, ka iepriekš neizmērcēti zirņi gatavosies nedaudz ilgāk.

Zirņiem kā garšviela ļoti piestāv timiāns - gan svaigs, gan kaltēts.

Šķelto zirņu biezzupa ar kūpinātu papriku

Foto: Vida Press
Silta un sātīga šķelto zirņu biezzupa, kuras recepte noderēs arī veģetāriešiem. Šis ir lielisks veids, kā vari iepazīties ar kūpināto papriku - reiz pamēģinot, tā pilnīgi noteikti tavā garšvielu plauktā iekārtosies uz ilgu palikšanu.

Lasīt vairāk

Zirņu zupa ar tomātiem un sīpoliem

Foto: Shutterstock
Zirņu zupa ar tomātiem, iespējams, nav izplatītākā kombinācija, tomēr reizēm der izmēģināt arī ko jaunu! Lai labi garšo!

Lasīt vairāk

Šķelto zirņu humuss ar ķiploku grauzdiņiem

Foto: J.Roze
Finansiāli izdevīga un ļoti garšīga uzkoda, kurai ir tendence zibenīgi nozust no šķīvja. Un, starp citu, tā lieliski sader ar alu, tādēļ patiks futbola un hokeja faniem. Garantējam, ka nākamreiz nāksies gatavot lielāku daudzumu.

Lasīt vairāk

Zirņu - saldā krējuma biezeņzupa

Sātīga zirņu biezzupa ar saldo krējumu - drēgnajiem rudens vakariem.

Lasīt vairāk

Zirņu - sīpolu kotletes

Foto: Shutterstock
Zirņu, auzu pārslu un sīpolu kotletes - sātīgām un lētām vakariņām.

Lasīt vairāk

Zirņu zupa

Foto: Shutterstock
Recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - restorāna "YOLO" šefpavārs Artūrs Freibergs. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Šķelto zirņu - kartupeļu un putraimu putra

Foto: Shutterstock
Šķelto zirņu - kartupeļu un putraimu putra garšīga tāpat vai apcepta, kopā ar krējumu vai sīpoliem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!