Foto: Vida Press
Ko pagatavot vakariņām, ja nav daudz laika? Nav pateicīgāka produkta par pastu jeb makaroniem! Turklāt mērču un piedevu variācijas ir tik neizsmeļamas, ka šo itāliešu virtuves brīnumu varam baudīt teju katru dienu, ne reizi neatkārtojoties! Labu apetīti!

Gliemežvāku makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem

Foto: Vida Press
Vienkārša, dekoratīva un svaigi garda ideja launagam vai vieglām vakariņām - gliemežvāku formas makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem. Labi garšo gan vēl silti, gan arī atdzisuši.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar lasi saldkrējuma mērcē

Foto: Vida Press
Vakariņas fiziska darba darītājiem, jo tie, kuriem ir sēdošs darbs, šādas kaloriju bumbas ēst nedrīkst! Protams, ja nebiedē kaloriju jūra, uz priekšu, jo garšo izcili labi!

Lasīt vairāk

Boloņas mērce ar ķirštomātiem

Foto: Vida Press
Vēl viena Boloņas mērces variācija - šoreiz ar svaigiem ķirštomātiņiem, tādēļ rezultāts šķitīs vieglāks un ne tik barojošs. Vēl viens šīs receptes pluss - tā ir ātra, jo, kā zināms, klasiskās Boloņas mērces mīnuss ir ļoti ilgais gatavošanas laiks.

Lasīt vairāk

Pasta ar pākšaugiem un pesto

Foto: Vida Press
Kurš teicis, ka pasta jeb makaroni ir smags ēdiens? Izmēģini šo recepti un tu to iemīlēsi! Protams, vislabāk garšo, ja izmantosi svaigas pākšu pupiņas un cukurzirņus, taču gada aukstajā sezonā lieti noder saldētie pākšaugi - gan no pašu dārza (lasi - saldētavas), gan veikalos pieejamie!

Lasīt vairāk

Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem

Foto: Vida Press
Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.

Lasīt vairāk

Pasta ar kraukšķīgu prošuto šķiņķi un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Vida Press
Šķiet, nav otra tik pateicīga ēdiena kā pasta - dažādo mērču un piedevu variācijas sniedz iespējas teju katru dienu ēst pavisam citādāku makaronu ēdienu! Šai dienai - ļoti ātra un vienkārša ideja - tagliatelle pasta ar zaļajiem zirnīšiem un prošuto šķiņķi. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Slinkā lazanja ar krabju gaļu

Foto: Vida Press
Patiesībā šī nemaz nav lazanja, šis nosaukums izvēlēts, pateicoties lazanjas makaronu plāksnēm. Ātra un vienkārša ideja vakariņām vai pusdienām - sātīga pasta, maiga krabju gaļa, asumiņš no čili un ķiplociņa!

Lasīt vairāk

Pikanti asās nūdeles malaiziešu gaumē

Foto: Vida Press
Ļoti ātrs, pikanti ass risinājums austrumnieciskām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!