Foto: Shutterstock

Izrādās, kafijas garšu var uzlabot ne tikai ar cukuru, pienu vai saldo krējumu. Iepazīsti jaunas garšu variācijas, ko iesaka thekitchn.com eksperti un kādu no tām izmēģini jau šodien.

Kardamons

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šķipsna kardamona piešķirs tavai kafijas tasītei eksotisku noti.Šī garšviela kafijai nereti tiek pievienota austrumu valstīs. Kardamons tiek plaši izmantots arī Ajūrvēdas medicīnā. Pastāv viedoklis, ka tas palīdz neitralizēt kofeīna stimulējošo iedarbību. Vari jau pagatavotai kafijai pievienot pavisam nelielu daudzumu malta kardamona, vai arī pievieno kardamona sēkliņu kafijas pupiņām pirms to malšanas.

Sāls

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sāls bieži tiek minēts kā lielisks kafijas garšas pastiprinātājs, jo tas mīkstina kafijas rūgto piegaršu. Vislabāk sāls sader ar aukstajiem kafijas dzērieniem. Lai mazinātu dzēriena rūgtumu, sāli reizēm mēdz pievienot kafijas pupiņām jau pirms to malšanas, bet tas nav nepieciešams, ja tu lieto kvalitatīvas kafijas pupiņas.

Kanēlis

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja parasti dzer kafiju ar pienu un cukuru, pamēģini šo salikumu aizstāt ar šķipsnu kanēļa. Tas ir veids, kā vari ietaupīt liekas kalorijas, turklāt kanēlis palīdzēs stiprināt tavu imūnsistēmu, kas rudens periodā ir īpaši nozīmīgs ieguvums. Kafijas pagatavošanai vari lietot gan maltu kanēli, gan kanēļa standziņas.

Sviests

Foto: Shutterstock

Tieši tā! Starp citu, šī ideja ir aizgūta no Tibetas, kur lielā cieņā ir tēja ar sviesta piedevu, kurš gatavots no jaku piena. Tiek uzskatīts, ka sviesta pievienošana rīta dzērienam piešķir papildus enerģiju. Ir cilvēki, kuri ar kafiju vai tēju ar sviesta piedevu aizstāj brokastis.

Alkohols

Foto: Shutterstock

Lai gan tas nav labākais veids, kā sākt rīta cēlienu, alkohola pievienošana kafijai nav nekas jauns. Visiem taču ir labi zināma Īru kafija un Zviedrijā tradicionāla kafijas dzeršanas metode ir "kaffegök", kas nozīmē, ka kafijai tiek pievienots stiprināts liķieris vai degvīns. Šādi pagatavotu dzērienu mēdz saukt arī par Krievu kafiju.

Vaniļas ekstrakts

Foto: Shutterstock

Ja nevari atteikties no cukura un saldinātāju pievienošanas kafijas dzērieniem, izmēģini tos aizstāt ar pāris pilieniem dabīgas vaniļas esences. Ja vēlies eksperimentēt ar garšām, izmēģini arī mandeļu ekstraktu.

Kokosriekstu piens

Foto: Shutterstock

Pagatavo "latte", izmantojot kokosriekstu pienu. Ne visi būs sajūsmā par kokosriekstu piegaršu, bet daudziem tas var iegaršoties un kļūt par savdabīgu piena aizvietotāju. Vari kokosriekstu pienam pievienot arī nedaudz vaniļas ekstrakta.

Saldējums

Foto: Shutterstock

Gaisīgas saldējuma putas virs tavas brokastu kafijas. Kāpēc ne? Saldējuma pievienošana iecels tavu kafiju deserta kārtā. Tas ir tik bīstami gards salikums, ka pastāv atkarības izveidošanās draudi. Starp citu, Vācijā iecienīts dzēriens ir "eiskaffee" – kafijas saldējuma kokteilis.

Ola

Foto: Shutterstock

Kaut olas pievienošana kafijai neizklausās pēc ieteikuma, ko gribētos īstenot uzreiz pēc pamošanās, tomēr šis ieradums ir raksturīgs daudzām ziemeļu valstīm, īpaši Skandināvijā. Kāpēc jāpievieno ola? Izrādās, tā darbojas kā izcils kafijas dzidrinātājs. Ja tevi šī ideja ieinteresēja, noskaties olu kafijas videopamācību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!