Foto: Shutterstock
Lai arī veikalos var nopirkt gan šokolādes olas, gan zaķus, gan kaķus, tu vari šokolādes olu pagatavot arī mājās un bērniem olā vari pat paslēpt mazu noslēpumu. Kā to izdarīt? Seko šiem vienkāršajiem padomiem un tu iegūsi noslēpumainas Lieldienu olas.

Vienīgais, kas tev vajadzīgs, ir 500 g šokolādes (tumšā vai piena) un olu formiņas, kuras šobrīd pirms Lieldienām piedāvā vairāki tirgotāji. Ja vēlies veidot baltus zīmējumus, tad nopērc arī balto šokolādi, pietiks ar apmēram 50 g.

Šokolādes masas sagatavošana
Salauž šokolādi mazākos gabaliņos. Sagatavo katlu ūdens peldei, tajā ielejot nedaudz ūdens. Jāskatās, lai virsējā bļodiņa vai otrs mazāks katliņš neskartos apakšā pie ūdens. Uzvāra ūdeni un virs tā uzliek trauku ar 375 g gabaliņos salauztās šokolādes.

Virs neliela karstuma kausē šokolādi, ik pa brīdim to apmaisot. Kad šokolāde izkususi, to noņem no ūdens peldes (tumšajai šokolādei 47ºC, piena šokollādei 45ºC). Lai samazinātu šokolādes karstumu, tajā ieber atlikušos šokolādes gabaliņus un samaisa. Karstums būs pietiekams, lai pievienotā šokolāde izkustu. Temperatūrai vajadzētu nokristies: tumšajai šokolādei līdz 32ºC, piena šokolādei līdz 30ºC.

Šokolādes olas veidošana
Izmantojot silokona pārtikas otu, ar izkusušo šokolādi vienā kārtā izsmērē olu formiņas. Pēc tam formiņas liek ledusskapī uz 10 minūtēm. Kad šokolāde sacietējusi, ņem otu un izsmērā vēlreiz formiņas ar mīksto šokolādi. Liek vēlreiz uz 10 minūtēm ledudsskapī. Atkārto formiņas smērēšanu un dzesēšanu vēl trešo reizi. Kad šokolāde sacietējusi, to izņem no formiņas.

Olas zīmējuma veidošana
Ja vēlas baltus zīmējumus uz šokolādes olas (baltās šokolādes dzīslas tumšajā šokolādē), tad sagatavo baltās šokolādes masu līdzīgi kā tumšās šokolādes masu. Zīmējumu sāk veidot ar balto šokolādi, tīrā formiņā ar karoti zīmējot ar baltās šokolādes strūkliņu, to brīvi šūpojot šurpu turpu. Kad baltās šokolādes līnijas šķiet pietiekami daudz, formiņu uz 5 min. liek ledusskapī. Atdzesētā formiņā zīmēšanu ar karoti atkārto ar tumšo šokolādi. Šokolādi lej bagātīgi, jo mērķis ir nosegt balto šokolādi, pēc tam or otu izlīdzina. Ar otu to nevar darīt uzreiz tādēļ, ka ota sabojātu balto zīmējumu. Pēc tam formiņu dzesē ledusskapī 10 minūtes. Izklāj ar otu vēl vienu kārtu tumšās šokolādes, dzesē 10 minūtes, izklāj vēlreiz un dzesē. Kopumā ir nepieciešamas 3 tumšās šokolādes kārtas.

Šokolādes olas pabeigšana
Kad visas šokolādes pusītes sagatvotas, tām nolīdzina maliņu. Visvieglāk to izdarīt ar siltu nazi, kas viegli nogludinās šokolādi. Uzmanīgi! Nesabojā savu darbu! Kad maliņas nogludinātas, tās apsmērē ar mīkstu šokolādi kā ar līmi un salīmē divas pusītes kopā. Ja vēlies olā kaut ko paslēpt, tad pirms aizlīmē olu, ieliec pārsteigumu olā. Vari vienā pusītē ieliet kādu mīkstu pildījumu, piemēram vaniļas krēmu.

Salīmētās olas liek ledusskapī uz 10 – 15 min. dzesēties. Gatavs! Noskaties video un pārliecinies, cik tas ir vienkārši! Tava fantāzija var droši iet vienu soli tālāk - tu vari šokolādes olas greznot arī no ārpuses, tās apberot ar saberztu riekstu drupačiņām vai šokolādes skaidiņām. Lai greznumiņi pieliptu pie olas, ar silta naži plakano asmeni nogludini sānu, uz kura vēlies uzbērt dekoratīvās kripatiņas. Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!