Foto: Shutterstock
Sangrija ir viens no vasarīgākajiem dzērieniem. Kā to padarīt vēl piemērotāku skaistajai un saulainajai nedēļas nogalei? Pavisam vienkārši – eksperimentējot ar sastāvdaļām un galveno dzēriena komponentu – vīnu. Rezultātā, katru reizi, kad gatavo atspirdzinošo dzērienu, baudīsi ko pavisam citādāku, kā iepriekšējā reizē. Ir pieci vienkārši principi, pēc kuriem vadīties, "būvējot" sangriju.

1. Tā vietā, lai sangrijā izmantotu sarkanvīnu, pamēģini ko vasarīgāku un maigāku, piemēram, baltvīnu vai rosé vīnu. Tie ir viegli, gaiši, un būs lielisks papildinājums vasaras augļiem un ogām. Pērkot, izvēlies tādus vīnus, kas nākuši no Spānijas vai Francijas, kur sangrija ir ierasts dzēriens.

2. Nelieto ledu – tā vietā, lai atvēsinātu sangriju, sasaldē ogas vai augļu gabaliņus. Sasaldētas vīnogas, meloņu gabaliņi, zemenes, ķirši, mellenes, apelsīna šķēlītes un citi gardumi pildīs ne vien garšu papildinošu funkciju, bet pie reizes atvēsinās dzērienu. Un pats labākais – sangrija nekļūs ūdeņaina.

3. Pievieno sangrijai stiprāku garšas noti, papildinot vīnu ar kādu grādos bagātīgāku alkoholisko dzērienu. Piemēram, citronu liķieri vai kādu brendiju. Grādos stiprākos dzērienus gan nepievieno daudz, lai nezustu vīna garša.

4. Piešķir papildus aromātu ar garšaugiem – ber lielajā sangrijas krūzē piparmētru vai bazilika lapiņas. Ja nebaidies eksperimentēt, fantastiski izskatīsies, un smaržu piešķirs lavanda. Ja vizuālais kokteiļa aspekts ir no svara, ik pa laikam izzvejo no krūzes nostāvējušās garšaugu lapiņas, un ieliec to vietā svaigas.

5. Papildus burbulīšiem un dzirkstošumam, pievieno sangrijai limonādi bez garšas, piemēram, toniku. To pielej tieši pirms pasniegšanas, lai limonāde neizgarotu tik ātri.

Izbaudi piektdienu un nosvini nedēļas nogali ne tikai ar sangriju, bet arī citiem kokteiļiem no Tasty.lv recepšu kolekcijas!

Persiku sangrija

Foto: Shutterstock

Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.

Lasīt vairāk

Spirdzinošā zemeņu, arbūza un citrusu sangrija

Foto: Shutterstock

Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu sangrija

Foto: Shutterstock

Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.

Lasīt vairāk

Mohito

Foto: Shutterstock

Mohito - svaigs un atspirdzinošs kokteilis karstajām vasaras dienām. Dotās sastāvdaļas paredzētas vienam dzērienam.

Lasīt vairāk

Meksikāņu alus kokteilis 'Mičelada'

Foto: Shutterstock

Karstasinīgs, ar pikantu "spērienu", tāds ir meksikāņu vasaras alus dzēriens "Mičelada".

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošs augļu punšs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Karstākā dienā var atsvaidzināties ar augļu punšu, kas sajaukts angļu stilā, izmantojot vieglo alkoholisko dzērienu Pimm's, džinu un ingveralu. Latvijā dzēriens Pimm's ir samērā grūti nopērkams, bet to var aizvietot ar vieglu sarkanvīnu. Bet tiem, kam negaršo ingveralus, var izmantot kādu citu gāzētu dzērienu.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošais arbūzu sulas un vīna kokteilis piektdienas vakaram

Foto: Shutterstock

Nupat ir īstais arbūzu un meloņu laiks! Recepte atsvaidzinošam vasaras dzērienam piektdienas vakarā - iedvesmojāmies spāņu tapu bāra Madride Facebook profilā!

Lasīt vairāk

Zemeņu krušons

Foto: Publicitātes foto

Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").

Lasīt vairāk

Stiprā augļu bole

Foto: Shutterstock

Stiprā augļu bole - sildoša un ņipra.

Lasīt vairāk

Citronu bole ar rozmarīnu

Foto: Shutterstock

Apreibinoša un burbuļojoša bole no citroniem, ko pasniedz ar rozmarīna zariņu .

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!