Foto: Shutterstock
Lai arī tradicionāli Lieldienās ierastākā maltītes sastāvdaļa ir olas, noderīgi atcerēties – tie ir svētki, kad galdā var celt visu svaigo, veselīgo, vieglo, ko sarūpējis pavasaris. Līdz ar dabas atmodu iespējams svētku maltīti variēt, izmēģinot arvien jaunas garšu kombinācijas.

Restorāna "Eco Catering" dibinātājs un šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš un "Dobeles dzirnavnieks" aicina būt radošiem un piedāvā piecas receptes, kas ļaus gan pārsteigt sev mīļos, ģimeni un ciemiņus, gan palutināt sevi ar pavasarīgiem ēdieniem.

Grūbu un meža ķiploku putra ar mīksti vārītām paipalu olām un grauzdētiem valriekstiem

Radoša ideja Lieldienu galdam - grūbu putra ar meža ķiplokiem, mīksti vārītām olām un grauzdētiem valriekstiem. Recepti iesaka "Eco catering" dibinātājs, šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.

Lasīt vairāk

Plaucēta zosu ola uz pufīgas mannas ciabatas

"Lieldienas ir svētki, kad visa ģimene sanāk kopā. Bieži vien pavadām lielu daļu dienas pie pavarda. Vārām olas, cepam olas. Piedāvātā recepte ir labs veids, kā saviem mazajiem dot mīcīt mīklu un pašam darīt ko smalkāku, piemēram, plaucēt olu. Un tad varam sagaidīt viesus ar šo interesanto ēdienu, ko sauc arī par Benedikta olām," stāsta receptes autors, "Eco Catering" šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.

Lasīt vairāk

Spageti, strausa olu un Gruyere siera sacepums

Neierasta recepte nedaudz citādākam Lieldienu galdam. Iesaka "Eco Catering" šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš. Strausa ola ir ekvivalenta 20 vistu olām. Gruyere siera vietā iespējams lietot Krievijas vai Holandes sieru.

Lasīt vairāk

Miežu putraimu, kartupeļu un murķeļu salāti ar rukolas pesto

"Recepte tiem, kas nelieto uzturā miltus. Mieži ir lieliska alternatīva. Fantastiska piedeva vai ēdiens ar olām!" par salātiem saka receptes autors, "Eco Catering" šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš. Murķeļu vietā vari izmantot šampinjonus, kazas siera vietā – Trikātas Sniega bumbas, rukolas vietā – vairāk pētersīļu. Parmezāna vietā vari lietot Monterīgo sieru.

Lasīt vairāk

Olu un Burbonas vaniļas krēms ar auzu pārslu griljāžu

"Salda garša vienmēr raisa smaidu. Tikai atceries – izvēlies kvalitatīvus produktus!" saldo ēdienu raksturo receptes autors Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!