Foto: Shutterstock
Ja, līdzīgi kā rīta rosmi, padarīsi šos thekitchn.com ieteikumus par rīta cēliena neatņemamu sastāvdaļu, pārnākot mājas no darba, varēsi sevi apbalvot ar šokolādes medaļu un atzinīgi uzsist uz pleca.

Izdzer citronūdeni

Kas? Ko? Kāpēc ne kafija vai vismaz tēja? Mieru, tikai mieru – uztraukumam nav pamata, bet, pirms ķeries pie dienišķās kafijas vai tējas gatavošanas, izdzer glāzi silta ūdens, kam pievienots neliels daudzums citrona sulas. Ja vēlies, vari ūdens glāzi izdaiļot ar citrona šķēlīti. Pēc ilgajām naktsmiera stundām organisms ir "noilgojies" pēc šķidruma - šis dzēriens izskalos pa nakti "aizsērējušās caurules" un maigi pamodinās tavu saldi dusošo gremošanas sistēmu. Jau pēc pāris dienām pamanīsi, ka vairs nespēj iedomāties, kā agrāk varēji sākt rītu bez glāzes veldzējoša citronūdens.

Sakārto traukus

Izņem tīros traukus no žāvētāja vai trauku mazgājamās mašīnās un noliec tos vietā. Ja vakariņu trauki vēl "skumst" izlietnē, šis ir īstais brīdis ielikt tos trauku mazgājamā mašīnā – vakarā tev atliks tikai nospiest starta pogu.

Aplej istabas augus

Darba dienas paiet trakā skrējienā, tādēļ bieži vien tie, kas pietiekoši skaļi nespēj paust savas vajadzības, piemēram, istabas augi, tiek pamesti novārtā, līdz kāda līdzjūtīgāka dvēsele tomēr atceras, ka tie ir ik pa laikam jāaplaista. Ievies istabas augu laistīšanu savā rīta rutīna – tas atvieglos dzīvi gan tev, gan taviem zaļajiem draugiem.

Pārdomā dienu

Pirms attopies, ka ir jau vēla pēcpusdiena, bet tev kārtējo reizi nav ne jausmas, ko gatavosi vakariņās, atvēli plānošanai piecas minūtes, ko, dzerot rīta kafiju, parasti pavadi "sērfojot" telefonā. Tas ir lielisks brīdis, lai aptaujātu pārējos ģimenes locekļus, noskaidrojot viņu vēlmes, un, ļoti iespējams, saņemtu noderīgus ieteikumus un idejas. Sastādi sarakstu ar pērkamajiem pārtikas produktiem un, ja nepieciešams, izņem no saldētavas produktus, kas būs nepieciešami vakariņu gatavošanai.

Sagatavo virtuves piederumus

Kad tev ir skaidrs, ko gatavosi, pārdomā, kur atrodas visi vakariņu gatavošanai nepieciešamie virtuves piederumi. Ja nepieciešams, "izroc" grilpannu no dziļākās virtuves atvilktnes, palūdz, lai tavs vīrietis noceļ no augstākā plaukta blenderi, un, lai nebūtu jādomā par alternatīvu vēja kūkām, pacenties atcerēties, kur pēc pēdējās lietošanas varētu būt noklīdusi konditorijas šļirce ar visiem uzgaļiem. Atgriežoties mājās, tev atliks tikai apsiet savu skaistāko virtuves priekšautu, atrotīt piedurknes un lieliskā noskaņojumā ķertie pie darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!