Foto: Shutterstock

Pirmssvētku gavēnis nav tikai ēšanas paradumu maiņa un to būtu ieteicams ievērot ikvienam. Gavēnis nozīmē atteikšanos - no pārmērībām, atkarībām, sliktām domām un sliktiem darbiem. Nav universālas receptes, kas derētu visiem, jo gavēņa mērķis ir atrast to, kas tieši tevi padara vāju un atkarīgu. Vienam tā ir gaļa, citam kūciņas, vēl kādam - piena produkti. Obligātais ir vienīgi tas, lai tu zinātu gavēņa galveno ievirzi - ēst atturīgāk, tādēļ šai nedēļai piedāvājam septiņas vienkārši pagatavojamas receptes gavēņa klasiskajā izpratnē - tiem, kuri atteikušies no gaļas.


Ātrais risoto ar sēnēm

Foto: Shutterstock

Īsti gardēži rauks degunu un teiks, ka tas nav risoto, jo nav korekta pagatavošana, tomēr to var pagatavot arī šādi. Sātīgi un ļoti gardi!

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu sacepums ar tomātiem un sieru

Foto: Vida Press
Maigas ziedkāpostu rozetes krēmīgā siera mērcē, kuru papildina rīvmaizes drumstalas un ķirštomātu spirdzinošais skābumiņš - lieliska maltīte visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Ar dārzeņiem un sieru pildīta paprika

Foto: Privātais arhīvs
Pirms kāda laika, gatavojot dienišķo maltīti, aizdomājos par papriku. Pildītu. Ar gaļu - kurš tad to nezina? Ar rīsiem arī ir pildīta. Bet gribējās ko svaigu un vieglāku par šīm abām kombinācijām. Un tā aizdomājos par papriku, kas pildīta ar dārzeņiem un sieru. Tādu, ko varētu celt galdā ar grilētu vistas fileju... Vai kādu citu gaļu.

Lasīt vairāk

Skābu kāpostu zupa ar olīvām un kaperiem

Foto: Shutterstock
Skābēti kāposti, olīvas un kaperi zupai piešķir piesātinātu saldi skābu garšu, savukārt ķiplociņš un kinza to padara stiprāku. Vēl sātīgāk - pasniedz zupu ar svaigu rudzu maizi.

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu karijs ar Indijas riekstiem

Foto: Shutterstock
Recepte gavēņa laikam - sātīgs ziedkāpostu karijs ar Indijas riekstiem, pupiņām, zirnīšiem un rozīnēm.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu sacepums ar sieru un tomātiem

Foto: Shutterstock
Saldie kartupeļi, kas smejot tiek saukti par sirdstriekas ēdienu - traki garšīgi, bet arī nežēlīgi sātīgi.

Lasīt vairāk


Grieķu salāti ar pastu

Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm). Recepti iesaka kulinārā bloga
Lindasvirtuve.lv
autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!