Foto: Shutterstock
Pat ja 8.marts tavā kalendārā nav atzīmēts kā svinamā diena, tas nenozīmē, ka trūkst iemeslu palutināt sevi un savus mīļos ar ko īpaši gardu. Kaut vai tāpēc, ka ir brīvdienas un sinoptiķi sola burvīgi pavasarīgu laiku. Bet kādi gan svētki bez salātiem?

Daudziem spilgtā atmiņā ir mammas vai omītes klātie bagātīgie galdi, kur goda vietu ieņēma ar izdomu un mīlestību dekorētas krāsainu salātu bļodas. Un, kaut mūsdienās salātu sastāvdaļas vairs nav deficīta prece, tomēr ir receptes, kas tiek "taupītas" īpašām reizēm. Piemēram, rasola aromātu nav iespējams sajaukt ne ar ko citu - jau pārkāpjot mājas slieksnim, tas liecina, ka svētki būs!

Īstā 'Siļķe kažokā'

Foto: Shutterstock

Katram sava īstā recepte klasiskajiem salātiem "Siļķe kažokā". Šī ir portāla "Cālis" lietotājas Ilviksas īstā "Siļķe kažokā" - īstam svētku baudījumam.

Lasīt vairāk

Rasols jeb Olivjē salāti

Foto: Adnil2you

Leģenda vēsta: Olivjē salātu izcelsme ir Francija. Savulaik, kad Maskavas aristokrātija bija ļoti lieli franču kultūras fani, tie franču receptes ieviesa arī savās virtuvēs. Tā nu sanāca, ka krievu pavāri sastāvdaļas gan dabūja, bet to visu nevis eleganti salika kārtās, bet samaisīja kopā. Un tā radās rasols!

Lasīt vairāk

Vinegrets

Foto: Shutterstock

Tradicionālais un garšīgais vinegrets.

Lasīt vairāk

Burkānu un siera salāti ar papriku un zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojami burkānu un siera salāti.

Lasīt vairāk

Mēlīšu salāti ar olām un marinētiem gurķiem

Gardi mēlīšu salāti aukstajam galdam. Ja ir vēlēšanās, bez mēles salātiem var pievienot arī zaļos zirnīšus. Bet, lai subproduktu iemānītu arī šaubīgākajiem ēdājiem, mēli sagriež smalki līdz nepazīšanai.

Lasīt vairāk

Kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti ar tomātiem un kukurūzu

Foto: Privātais arhīvs

Šie ir vieni no iecienītākajiem salātiem jau labu laiku. Pirmo reizi ar šiem salātiem saskāros pie savas māsas. Viņa bija pagatavojusi, un arī es atzinu par labu esam. Taču ilgstoši nespēju saņemties un pagatavot pati.

Lasīt vairāk

Biešu salāti ar sieru un olu

Foto: mosfood

Viegli biešu salātiņi, gan vienkārši pagatavojami, gan nespiež vēderu. Noderēs gan ikdienas maltītei, gan svētku galdam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!