Šokolādes mērce
Šokolādes mērces sastāvdaļas: 240 g tumšā šokolāde, 200 ml saldais krējums, neliela šķipsna sāls.
Pagatavošana: salauz šokolādi gabaliņos un ieliec traukā, kas ir karstuma izturīgs, katliņā uzvāri saldo krējumu un uzlej uz šokolādes gabaliņiem, pievieno nedaudz sāli un ļauj šokolādei apmēram 10 minūtes karsēties. Tad izmaisi, līdz mērce gluda un spīdīga.
Šokolādes mērce būs lieliska piedeva saldējumam. Tā saderēsies gan ar vaniļas, gan ar šokolādes saldējumu. To var izmantot franču grauzdiņiem un pankūkām, un, protams, dažādu kūku glazēšanai un greznošanai.
Šokolādes trifeles
Šokolādes fondī
Šokolādes krēms kūkām un kēksiņiem
Karstais šokolādes dzēriens
Piedāvājam dažas receptes desertiem un kūkām ar šokolādes mērci:
Šokolādes fondī ar augļiem
Bezē rulete ar šokolādes krēmu
Cepts banāns ar saldējumu
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit