Foto: Shutterstock
Bieza šokolādes mērce ir viens no tiem burvīgajiem šokolādes veidiem, kuru var izmantot tik dažādos veidos. Tev būs vajadzīgas tikai trīs izejvielas - šokolāde, salds krējums un neliela šķipsna sāls, kādas 15 minūtes un burvīgs gardums gatavs. Kādos piecos veidos tu vari izmantot biezo šokolādes mērci?

Šokolādes mērce

Šokolādes mērces sastāvdaļas: 240 g tumšā šokolāde, 200 ml saldais krējums, neliela šķipsna sāls.

Pagatavošana: salauz šokolādi gabaliņos un ieliec traukā, kas ir karstuma izturīgs, katliņā uzvāri saldo krējumu un uzlej uz šokolādes gabaliņiem, pievieno nedaudz sāli un ļauj šokolādei apmēram 10 minūtes karsēties. Tad izmaisi, līdz mērce gluda un spīdīga.

Šokolādes mērce būs lieliska piedeva saldējumam. Tā saderēsies gan ar vaniļas, gan ar šokolādes saldējumu. To var izmantot franču grauzdiņiem un pankūkām, un, protams, dažādu kūku glazēšanai un greznošanai.

Šokolādes trifeles


Šokolādes mērci pa nakti atstāj ledusskapī. Nākamajā dienā ar karotīti izkniebj nelielu daudzumu sastingušās šokolādes un ar rokām veido bumbiņas. Ja rokas būs viegli mitras, būs vieglāk savelt šokolādes bumbiņas. Lai trifeles izskatītos glītas, tās apviļā kakao pulverī vai kapātos riekstos, kapātos žāvētos augļos, cepumu drupačās. Liec ledusskapī, lai sastingst, pasniedz.

Šokolādes fondī


Sasildi šokolādes mērci, ielej bļodiņā, blakus novieto gabaliņos sagrieztus augļus, ogas, nelielos kumosiņos sagrieztu sviesta kēksu un nelielas dakšiņas. Aicini draugus pie galda!

Šokolādes krēms kūkām un kēksiņiem


Atdzesē šokolādes mērci līdz tā ir istabas temperatūrā, ik pa laikam apmaisot. Šokolāde dzisīs aptuveni stundu. Liek mērci mikserī un to kuļ ar vidēju ātrumu apmēram 4 minūtes, līdz veidojas gaisīgs krēms. Lieto mazajiem kēksiņiem, kūkām kā rotājumu vai pildījumu.

Karstais šokolādes dzēriens


Glabā šokolādes mērci ledusskapī. Kad vēlies karsto šokolādi, ieliec krūzītē 1 - 2 tējkarotes mērces, uzlej karstu pienu un izmaisi. Tu iegūsi ļoti garšīgu karsto šokolādi.

Piedāvājam dažas receptes desertiem un kūkām ar šokolādes mērci:

Šokolādes fondī ar augļiem

Foto: Shutterstock
Ļaujies šokolādes kārdinājumam un baudi kausētā šokolādē mērcētus augļus, biskvīta cepumus vai citus našķus. Šai kombinācijai ir grūti pretoties! Lai pagatavotu šokolādes fondī, piemērotākā būs tumšā šokolāde, papildini to ar kanēli vai brendiju!

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar šokolādes krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kad gavēnis beidzies, var sevi palutināt ar kādu kārumu. Bezē rulete prasīs zināmas iemaņas un roku veiklību, bet rezultāts pārspēs visu gaidīto! Izmēģini!

Lasīt vairāk

Cepts banāns ar saldējumu

Foto: Shutterstock
Cepts banāns ar saldējumu - ātri pagatavojams, sanāks pat iesācējiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!