Foto: Shutterstock

Visi pieminētie dārzeņi un to cepšanas ilgums ņemts vērā, ja tos cep cepeškrāsnī, kura uzkarsēta līdz 230 grādiem. Protams, dārzeņus var cept arī zemākās temperatūrās, taču tad tie būs jāgatavo ilgāk, un rezultātā tie būs sausāki.

5 līdz 10 minūtes būs jācep sparģeļi. Tā kā sparģeļi ir salīdzinoši smalki, tos var ļoti ātri pagatavot – garšai uzkaisi garšvielas un apsmidzini ar olīveļļu, bet pasniedz ar dažiem pilieniem citronu sulas.

10 līdz 15 minūtes cep nelielos Briseles kāpostus, veselus vai pārgrieztus uz pusēm, kā arī okras pākstis – šo gan pie mums pazīst mazāk, bet varbūt rodas iemesls uzmeklēt okru veikala plauktos un pagatavot.

15 līdz 20 minūtes cep brokoļu gabaliņus, veselus ķiršu tomātus, veselas zaļās pupiņas, puravu gabaliņus, papriku, sēnes, piemēram, šampinjonus, šitaki un atmatenes, kabaču gabaliņus vai šķēlītes, sīpolus, kā arī ziemas ķirbjus, piemēram, sviesta ķirbi.

20 līdz 25 minūtes cep burkāna gabaliņus, vai veselus nelielos burkānus, ziedkāposta "ziedus", baklažāna gabaliņus, lielos tomātus, fenheli, meža sēnes, austersēnes, pastinaku, kā arī saldos kartupeļus.

25 līdz 30 minūtes gatavo gabaliņos sagrieztas sarkanās bietes, seleriju, kartupeļus (veselus tos gan nāksies cept vēl ilgāk), kāļus, topinambūrus, ķiplokus, rāceņus un ziemas ķirbjus, kas tikai pārgriezti uz pusēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!